AEG CX7-1-30IW review: de goede en slechte punten

Denk je eraan de AEG CX7-1-30IW steelstofzuiger te kopen? Dan ben je nu wellicht op een moment dat je de keuze wilt of je voor deze stofzuiger gaat of niet. Daarom hebben we in deze AEG CX7-1-30IW review de goede en slechte punten van de steelstofzuiger op voor je in een overzicht gezet, inclusief wat meer uitleg. Zo wordt het wat gemakkelijker om een keuze te maken.

AEG CX7 1 30IW review

Goede punten AEG CX7-1-30IW review

Makkelijk instapmodel

De AEG CX7-1-30IW is een fijn instap steelstofzuiger: niet te duur en voldoende zuigkracht. Verwacht geen mega-grootse zuigprestaties zoals bij de duurdere stofzuigers, maar daar betaal je immers ook minder voor.

Nooit meer geld kwijt aan stofzuigerzakken

Een groot voordeel aan de CX7-1-30IW is dat de stofzuiger zakloos is. Je hebt een stofbakje waarin het opgezogen stof wordt opgevangen. Is het bakje vol? Dan haal je deze simpel uit de stofzuiger en gooi je deze om in de prullenbak. Nadat je het bakje hebt teruggeplaatst, kun je weer verder met stofzuigen. Een stofzuigerzak is altijd lastig te verwisselen. Bovendien kost het over de lange termijn ook nog eens een smak geld wanneer je steeds nieuwe stofzakken moet kopen. Dit scheelt je uiteindelijk flink in de kosten.

AEG CX7-1-30IW heeft wieltjes en borstel: fijn voor huis met kwetsbare vloeren

De zuigmond van de AEG CX7-1-30IW heeft onderop wieltjes en een ronddraaiende borstel. Dit maakt dat je krassen op de vloer voorkomt. Dit is fijn voor alle ondergronden, maar in het speciaal voor kwetsbare vloeren waar wat sneller krassen op komen. Door de ronddraaiende borstel is de stofzuiger ook goed geschikt voor het stofzuigen van dierenharen.

Neemt weinig ruimte in beslag

Een ander voordeel aan de AEG CX7-1-30IW, is dat de stofzuiger weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt, zoals bij een traditionele stofzuiger, geen last meer van een groot apparaat dat je ergens moet opbergen. Je hebt alleen een lange steel met een zuigmond als uiteinde. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in een huis woont met weinig opbergruimte. Ben je klaar met stofzuigen? Dan zet je de stofzuiger simpel weg in het meegeleverde oplaadstation.

Geen gedoe meer met een draad

De AEG CX7 1 30IW is draadloos. Hierdoor heb je nooit meer problemen met een draad die te kort is om een bepaalde hoek in de kamer te halen. Met andere woorden: nooit meer een stekker die uit het stopcontact schiet. En we kunnen je vertellen: dat is super fijn. Het zijn juist deze kleine dingetjes die ervoor zorgen dat mensen een hekel hebben aan stofzuigen. Met een draadloze stofzuiger wordt stofzuigen dus echt een stukje leuker.

Makkelijk om te turnen in een kruimelzuiger

Een ander voordeel aan deze steelstofzuiger, is dat het een kruimeldief en stofzuiger in één is. Op de steel van de stofzuiger zit een ingebouwde kruimeldief, die je er gemakkelijk afhaalt. Ben je klaar met het stofzuigen van de vloer? Dan kun je daarna handig verder met de kruimeldief. Deze is ideaal voor het stofzuigen van je meubels, en andere plekken waar je met je gewone stofzuiger moeilijk bij komt.

Mindere punten AEG CX7-1-30IW

Stofzuigen onder de bank en bed is lastig

Met de AEG CX7-1-30IW kom je wat lastiger onder bedden en banken, omdat onderaan de steelstofzuiger de kruimeldief zit. Dit is een minder puntje aan deze stofzuiger.

Je krijgt er maar één zuigmond bij

Een minder punt aan de AEG CX7-1-30IW, is het feit dat je maar één zuigmond bij de steelstofzuiger krijgt. Wil je ook andere zuigmonden? Dan moet je deze er apart bij kopen. Anderzijds is het wel fijn dat je er een kruimeldief bij hebt. Hierdoor zijn andere kleine zuigmonden, waar je normaal de meubels mee stofzuigt, minder belangrijk.

Conclusie AEG CX7-1-30IW review

Wil je graag een goed instapmodel steelstofzuiger? Bijvoorbeeld omdat je niet teveel waarde hecht aan een hele goede en dure stofzuiger, of omdat je gewoon een beetje op je geld wilt letten. Dan zouden we de AEG CX7-1-30IW zeker aanraden. Ook als tweede stofzuiger naast een normale stofzuiger is dit een goede keuze. De prijs is prima, de zuigkwaliteit ook. En je hebt daarnaast ook nog eens alle voordelen van een steelstofzuiger: zakloos, draadloos en een stofzuiger die weinig ruimte in beslag neemt.

AEG CX7-1-30IW review

Gerelateerde atikelen:

AEG CX7-1-30IW Pop up