AEG QX9-1-ALRG review: alle plus- en minpunten op een rijtje

Wil je en AEG steelstofzuiger kopen? En ben je aan het kijken of de AEG QX9-1-ALRG iets voor jou is? Dan hebben wij in AEG QX9-1-ALRG review voor jou een handig overzicht gemaakt, met daarin alle voor- en nadelen die de steelstofzuiger heeft. Inclusief uitleg bij ieder voor- en nadeel. Zo kun je erachter komen of de AEG QX9-1-ALRG past bij je wensen en budget.

AEG QX9-1-ALRG

Voordelen AEG QX9-1-ALRG review

AEG QX9-1-ALRG  heeft een parkeerstand

De AEG QX9-1-ALRG heeft een parkeerstand waarmee je ‘m heel gemakkelijk overeind neerzet, zonder dat de steelstofzuiger omvalt. Dat is bijvoorbeeld handig als er tijdens het stofzuigen even snel iets tussendoor komt. Als de bel gaat of als je gebeld wordt, om maar twee voorbeelden te noemen.

Heeft LED-verlichting voor op het mondstuk

Dit vinden wij echt een super uitvinding: LED-licht op de voorkant van de zuigmond. Dit zie je nog maar bij heel weinig stofzuigers. Met het LED-licht kun je onder de kast, onder het bed en onder de bank heel makkelijk zien waar het stof ligt en waar je dus met je stofzuiger overheen moet. Normaal zou je dit op de gok doen, maar dat hoef na aankoop van de AEG QX9 1 ALRG niet meer.

Ook handig: wat de parkeerstand ook super fijn maakt, is dat je ‘m heel gemakkelijk kan opbergen in je voorraadkast of op een andere plek met weinig ruimte. Je kan de steelstofzuiger namelijk heel simpel rechtop opbergen, waardoor je maar heel weinig ruimte op de grond nodig hebt.

Zakloos

Stofzuigerzakken kosten stiekem best wel wat geld. Iedere paar maanden nieuwe stofzakken betekent iedere paar maanden nieuwe kosten. De AEG QX9-1-ALRG is zakloos. De steelstofzuiger werkt met een stofbakje waarin al het stof wordt opgevangen. Dit bakje kun je makkelijk omgooien in de prullenbak en daarna weer terugplaatsen in je steelstofzuiger. Zo hoef je na je aankoop geen kosten meer te maken voor stofzuigerzakken.

Snoerloos

Deze steelstofzuiger is snoerloos. Veel mensen zijn van oudsher gewend te stofzuigen met een snoer. Die blijft zo nu en dan hangen achter een meubelstuk, schiet uit het stopcontact wanneer die tekort is of zorgt voor andere ongemakken. Daar heb je met de AEG QX9-1-ALRG geen last van. Hij werkt namelijk op een accu. Zo kun je heel gemakkelijk het hele huis door, zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen als je in een nieuwe kamer komt.

Lange gebruiksduur in ECO-stand

In de ECO-stand gaat de AEG QX9-1-ALRG tot wel 55 minuten achter elkaar mee. We moeten zeggen dat dit in de praktijk een stuk korter is, omdat je bijna nooit continu op de ECO-stand stofzuigt. Ook in de ECO-stand gaat de steelstofzuiger lang niet altijd 55 minuten mee, maar toch hebt je ruim voldoende de tijd om het hele huis te stofzuigen. Ter vergelijking: met de meeste andere steelstofzuigers kun je niet meer dan 30 minuten achter elkaar stofzuigen.

Let op: gebruikers zeggen dat de AEG QX9-1-ALRG in de hoogste zuigstand te kort meegaat om het hele huis te stofzuigen.

Stofzuiger en kruimeldief in één

Ben je klaar met de vloer? En wil je de meubels nog even stofzuigen? Dan maak je van de QX9-1-ALRG heel simpel een kruimeldief. Deze klik je eraf, waarna je een lichtgewicht kruimeldief hebt waarmee je meubels kan afdoen en kleine zuigklusjes kan afhandelen. Zo hoef je niet steeds de hele stofzuiger erbij te pakken.

Geleverd met vier zuigmonden

Bij de QX9-1-ALRG van AEG krijg je vier zuigmonden meegeleverd. Een mini-turboborstel voor gewone ondergronden, dierenharen en hoogpolig tapijt (tapijt met lange haren), een kierenzuigmond voor smalle stukjes (bijvoorbeeld de kussens tussen de bank), een zachte afstofborstel voor kwetsbare meubels of gordijnen en een meubelzuigmond voor het stofzuigen van standaard meubels.

Goed om te weten: de turbo-borstel is een zuigmond met daarin een ronddraaiende borstel die dierenharen sneller opneemt Deze borstel heeft een zogenaamde Brush Roll Clean. Hiermee kun je de haren die de borstel heeft opgevangen met één klik van de borstel verwijderen.

Nadelen AEG QX9-1-ALRG

Stofbakje is niet heel groot

Het stof reservoir van de steelstofzuiger is niet erg groot. Met een inhoud van 0,4 liter moet je deze regelmatig legen als je één of meerdere keren per week stofzuigt. Het stofbakje kun je gelukkig makkelijk legen in de prullenbak.

Lastiger stofzuigen onder lage meubels

Doordat het motortje aan de onderkant van steelstofzuiger zit, heb je een voordeel een nadeel. Het voordeel is dat de stofzuiger hierdoor erg licht is. Fijn als je ‘m bijvoorbeeld ook voor de bovenverdieping gebruikt. Het nadeel is dat je er minder makkelijk mee onder lage meubels kan stofzuigen. Onder een gewoon bed of een gewone kast kun je prima stofzuigen, maar voor de echte lage meubels zoals een lage kast moet je dus wel even door de knieën.

Minder geschikt voor mensen met een grote lengte

Ga je richting de 2 meter? Dan zouden we deze steelstofzuiger afraden. De steel is hier namelijk niet lang genoeg voor. En bovendien kan je de steel niet uitschuiven. Wanneer je erg lang bent zouden we dus zoeken naar een stofzuiger met een uitschuifbare steel.

Conclusie AEG QX9-1-ALRG review

Wil jij voortaan draadloos en zakloos stofzuigen met een goede steelstofzuiger? En wil je met de parkeerstand en het LED-licht twee extra’s die je maar bij heel weinig andere stofzuigers tegenkomt? Dan is de AEG QX9-1-ALRG een absolute aanrader. Ben je erg groot of kun je moeilijk door je knieën als je een keer onder een lage kast moet stofzuigen? Dan zouden wij deze stofzuiger minder aanraden vanwege de korte steel en het motortje dat aan de onderkant van de steelstofzuiger zit. Al met al kunnen we zeggen dat dit nieuwe model van AEG met al haar functionaliteiten en gemakken een van de betere steelstofzuigers is die op dit moment te koop is.

QX9 1 ALRG AEG

Veelgestelde vragen

Hoe laad ik de AEG QX9-1-ALRG op?

Bij deze steelstofzuiger krijg je een oplaadstation (dit is een klein station dat je op de grond neerzet) Na het stofzuigen plaats je de stofzuiger hierop, waarna die direct begint met opladen. Wil je stofzuigen? Dan klik je de steelstofzuiger ook weer heel makkelijk van het oplaadstation af, waarna je aan de slag kan.

Gerelateerde artikelen

AEG QX9-1-ALRG pop up