Wat is een kruimeldief?

Wat is een kruimeldief als we het hebben over stofzuigen? Een kruimeldief is een kleine snoerloze handstofzuiger waarmee je kleine oppervlaktes kunt stofzuigen. Een kruimeldief heeft een kleinere zuigmond en een kleiner stofreservoir dan een stofzuiger. 

Voordelen kruimeldief

Klein en handzaam

Het voordeel aan een kruimeldief ten opzichte van een stofzuiger, is dat je ‘m er vanwege zijn kleine handzame design sneller en gemakkelijker bij pakt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er plaatselijk kruimels op de vloer liggen. Of als je per ongeluk eten omstoot. Je hoeft dan niet de grote logge stofzuiger erbij te pakken.

Kruimeldief voor bank
Een kruimeldief pak je er snel en gemakkelijk bij

Licht van gewicht

Veel mensen kijken op tegen stofzuigen omdat hun stofzuiger erg zwaar is. Met een kruimeldief heb je dit probleem gelukkig niet. Een kruimeldief is namelijk een stuk lichter van gewicht dan een traditionele stofzuiger.

Je komt op plekjes waar je met je gewone stofzuiger niet bij kunt

In huis zijn er altijd van die plekjes die je moeilijk met je normale stofzuiger kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder lage meubels. Of de keukenkastjes.

Ideaal voor in de auto

Daarnaast is een kruimeldief ook handig op plekken waar je geen stroom hebt. Een goed voorbeeld hiervan is de auto: een plek waar je bij regelmatig gebruik vaak kruimels en ander vuil hebt liggen. Met een kruimeldief stofzuig je heel gemakkelijk de auto schoon.

Voordelig

Veel mensen kopen een kruimeldief naast hun gewone stofzuiger voor de kleine klusjes. Het is echter goed te weten dat een kruimeldief naast je stofzuiger helemaal niet duur hoeft te zijn. Voor een paar tientjes heb je een goede kruimelzuiger die je voor alle kleine klusjes in huis kunt gebruiken.

Gerelateerde artikelen: