Pistoolgreep stofzuiger vervangen

Is de pistoolgreep van je stofzuiger kapot? Dan denken veel mensen dat ze een hele nieuwe stofzuigerslang moeten kopen. Dat is in veel gevallen niet noodzakelijk. Je kan vaak ook alleen de pistoolgreep van de stofzuiger vervangen, waardoor je geen hele nieuwe slang hoeft aan te schaffen.

pistoolgreep stofzuiger

Pistoolgreep vervangen: hoe doe je dat?


De pistoolgreep van je stofzuiger vervangen is vaak gemakkelijker dan je denkt. Aan de ene kant heb je de slang. Aan de andere kant heb je de harde steel. Aan beide kanten heb je vaak een vrij simpel klik- of draaisysteem, waarmee je de pistoolgreep op de slang en de steel kan bevestigen. Geen moeilijke manieren dus, maar gewoon klikken of draaien.

Doen of niet doen? Duct tape als tijdelijke oplossingen

We zien het vaak voorbij komen: mensen die een kapotte pistoolgreep hebben en de greep flink vast tapen met een goede rol duct tape. Dit is tijdelijk vaak een goede oplossing, maar werkt na een tijdje vaak vooral irritatie in de hand. Als de pistoolgreep weer wat losraakt, begint die te schuiven en ben je terug bij af.

Welke pistoolgreep past op mijn stofzuiger?

Het fijne aan pistoolgrepen van stofzuigers is dat ze per merk vaak universeel zijn. Dit betekent dat de pistoolgreep van een bepaald merk vaak op de meeste modellen van dat merk past. Naast de pistoolgrepen van de stofzuigermerken, zijn er ook merkloze handgrepen te krijgen. Dit is vaak een goedkoper alternatief op de grepen van de stofzuigermerken zelf. Wil je een merkloze handgreep aanschaffen? Kijk dan goed naar de buisdiameter. Komt de buisdiameter van je stofzuiger overeen met de ingang van de pistoolgreep? Dan zit je goed.