AEG VX7-2-CR-A Animal Edition review: alle voor- en nadelen

Ben je naar een nieuwe stofzuiger aan het zoeken? En wil je weten of de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition iets voor jou is? Dan is het misschien lastig om een plek te vinden waar je uitgebreide informatie kan vinden over deze steelstofzuiger. In veel webshops zie alleen de voordelen staan. Of alles wordt heel kort even opgesomd. Dat is vervelend. Wij hebben in deze AEG VX7-2-CR-A review daarom alle voor- en nadelen in een overzicht gezet. Met daarbij een uitgebreide uitleg. Zo kun jij de bekijken of de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition iets voor jou is.

Goed om vooraf te weten: deAEG VX7-2-CR-A Animal Edition is de best geteste stofzuiger door de  Consumentenbond in april 2019.

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

Voordelen AEG VX7-2-CR-A Animal Edition review

Goede zuigprestaties op harde én zachte vloeren

Veel stofzuigers zijn vooral goed op harde vloeren óf op zachte vloeren. De AEG VX7-2-CR-A Animal Edition heeft zowel een sterke zuigkracht op harde ondergronden als op zachte ondergronden. Het is dus een ideale stofzuiger als je bijvoorbeeld vooral harde vloeren hebt, met hier en daar een vloerkleed, tapijt of vloerbedekking.

AEG VX7-2-CR-A is ideaal als je een huisdier hebt

Bij de AEG VX7 2 CR A Animal Edition krijg je een extra turboborstel. Dit is een zuigmond met daarin een ronddraaiende borstel met die speciaal is gemaakt voor het opzuigen van dierenharen. De haren op de turboborstel trekken de dierenharen aan. Veel dierenharen zitten vaak vast, vooral in het tapijt, op de deurmat of op de bank is dit het geval.

AEG stofzuiger voor dieren

Geleverd met liefst 5 verschillende zuigmonden

Naast de turboborstel, krijg je bij de AEG VX7-2-CR-A nog 4 andere zuigmonden . In totaal heb je dus 5 zuigmonden, die ieder voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Zo kun je op iedere ondergrond uit de voeten. De volgende zuigmonden worden meegeleverd:

  • Parketzuigmond: zuigmond speciaal voor kwetsbare vloeren. Er zitten zachte haren op de zuigmond die ervoor zorgen dat er geen krassen op de vloer komen.
  • Turbozuigmond: speciale zuigmond met borstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook goed te gebruiken voor vloerbedekking en tapijt.
  • Combizuigmond: standaard zuigmond voor het gewone zuigwerk op harde vloeren én zachte vloeren. Op deze zuigmond zit een knop waarmee je kunt schakelen tussen harde- en zachte ondergronden.
  • Kierenzuigmond: hele smalle zuigmond waarmee je tussen kieren en gaten kunt stofzuigen. Denk bijvoorbeeld aan de smalle ruimte achter de kast. Hier heb je vaak veel stof liggen, maar je kan er met een gewone zuigmond niet tussen komen.
  • Meubelzuigmond: zit qua formaat tussen een combizuigmond en een kierenzuigmond in. Ideaal voor het stofzuigen van meubels, zoals tafels, kasten of stoelen.

Goed om te weten: je kan de kierenzuigmond ook nog uitklappen, zodat je een speciale zuigmond krijgt voor het stofzuigen van bijvoorbeeld gordijnen.

Fijne stofzuiger voor mensen met een stofallergie of hooikoorts

De AEG VX7-2-CR-A Animal Edition heeft een filter waarmee zelfs de kleinste stofdeeltjes worden vastgehouden. Hierdoor is de stofzuiger erg goed geschikt als je iemand in het gezin hebt met een stofallergie of hooikoorts. Het zogenaamde HEPA-13 filter zorgt ervoor dat dat 99,95 % van de stofdeeltjes wordt vastgehouden. Veel oudere stofzuigers blazen de kleinere stofdeeltjes weer terug de lucht in.

Relatief stil voor een stofzuiger

Iedere stofzuiger maakt geluid. Dat hoort er natuurlijk een beetje bij. Maar de AEG VX7-2-CR-A is een stuk stiller dan de gemiddelde stofzuiger. De kap om de motor heen bestaat namelijk uit geluidswerend materiaal. Daarnaast heeft de combizuigmond een stille werking, waardoor het geluid tijdens het stofzuigen verder wordt gedempt. Dit is bijvoorbeeld fijn als je last krijgt van je oren bij hard geluid. Of als je gewoon een hekel hebt aan dat harde geluid van een stofzuiger.

Lange snoer: fijn voor grotere ruimtes

Heb je thuis ook wat grotere ruimtes? Bijvoorbeeld de huiskamer of een grote keuken? Dan is de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition voor jou goed geschikt. De stofzuiger heeft namelijk een lange snoer van 9 meter, waarmee je een reikwijdte van 12 meter hebt. Zo hoef je niet steeds van stopcontact te wisselen tijdens het stofzuigen.

Goed om te weten: naast de lange snoer, is het ook fijn dat deze stofzuiger zeer wendbare wieltjes heeft. Zo manoeuvreer je net een stukje makkelijker door de kamer tijdens het stofzuigen.

aeg vx7 2 cr a

Nadelen van de AEG VX7 2 CR A

AEG VX7-2-CR-A is niet zakloos

Heb je de voorkeur voor een zakloze stofzuiger? Dan is de AEG VX7 2 CR A geen optie. De stofzuiger werkt namelijk nog steeds met een stofzak. Dat is niet heel erg, maar sommige mensen willen per se zakloos stofzuigen.

Nog steeds aardig wat geluid met gebruik van turboborstel

De AEG VX7-2-CR-A heeftals voordeel dat hij over het algemeen relatief stil is. Vooral bij het gebruik van de stille combizuigmond. Toch moeten we zeggen dat de stofzuiger met gebruik van de turboborstel nog best wat geluid maakt. Dit komt vooral door de ronddraaiende borstel. Houd hier dus rekening mee.

Geen opbergvak voor de kleinere zuigmonden

Deze stofzuiger heeft geen speciaal opbergvak voor de kleinere zuigmonden. Zorg dus dat je de kleinere zuigmonden op een goede plek kunt bewaren.

Conclusie AEG VX7 2 CR A review

Heb je thuis een huisdier? Of heb je in je gezin iemand met een stofallergie of hooikoorts? Dan is de AEG VX7-2-CR-A absoluut een geweldige stofzuiger. Met de speciale turboborstel zuig je heel gemakkelijk dierenharen op. En met het HEPA-13 filter worden bijna alle kleine stofdeeltjes vastgehouden door de stofzuiger.  Wat daarnaast nog fijn is, is dat de stofzuiger stil is en een lange snoer heeft. Dit zorgt voor minder irritatie tijdens het stofzuigen. Je hoeft namelijk niet steeds van stopcontact te wisselen en je krijgt geen last van je gehoor.

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

Gerelateerde artikelen

AEG VX7-2-CR-AAnimal Edition popup