3 keer opvallende dingen die je kunt doen om je stofzuiger te pimpen

Stofzuigen saai? Dat is een vooroordeel dat vaak bevestigd wordt. Maar soms. Soms kan het ook gewoon heel leuk zijn. Maar dan moet je er wel wat moeite voor doen. Hier 3 dingen die je aan je stofzuiger kunt doen om het stofzuigen wat leuker en aangenamer te maken:

Ingebouwde speaker in je stofzuiger

Een hele leuke: een ingebouwd speakertje in je stofzuiger. Stofzuigen kan langdradig en vermoeiend zijn; maar wat nou als je continu je favoriete muziek op hebt staan tijdens het stofzuigen? Dan wordt het een heel ander verhaal. Vooral de kleine en handzame mini-speakers met een koordje passen perfect op een traditionele stofzuiger.

Fruitschillen bij je stofzuigerfilter

Veel mensen die een oudere stofzuiger hebben, klagen over een stoffig luchtje dat uit de stofzuiger komt wanneer ze bezig zijn. En ja, dat kan je plezier in het stofzuigen flink doen dalen. Maar waarom zou je direct een nieuwe stofzuiger kopen, als de oude nog een prima zuigkracht heeft? Daarom kun je met wat simpele tricks je stofzuiger een stukje frisser maken. Dat doe je bijvoorbeeld door, niet lachen, fruitschillen in de buurt van je uitblaasfilter te plaatsen. Aan de voor- of achterkant van het filter. Sinaasappelschillen verspreiden bijvoorbeeld een aangename natuurlijke geur die niet te sterk is en neutraliserend werkt. Het is een beetje behelpen, maar je bent wél duurzaam bezig en kan nog een tijdje vooruit met je stofzuiger. Let op: vervang ze zo nu en dan wel.

Waspoeder opzuigen voor een fris geurtje

Iets wat veel mensen doen die een muffig ruikende stofzuiger hebben, is het opzuigen van waspoeder. Ja, je hoort het goed. Waspoeder werkt niet alleen goed in de wasmachine, maar een klein beetje in de stofzuiger heeft ook een verfrissende werking. Je moet dit wel consequent eens in de zoveel tijd doen, omdat de werking na enkele keren stofzuigen snel verdwijnt.

Gerelateerde artikelen: