Princess 339490 Rapido review: de plus- en minpunten op een rijtje

Denk je eraan de Princess 339490 Rapido aan te schaffen? Maar ben je nog niet zeker van je keuze? Dan wil je wellicht wat meer info over wat deze steelstofzuiger allemaal kan. En net zo belangrijk: wat hij niet kan. Want pas dan kun je een juiste keuze maken of de Princess 339490 Rapido past bij jou en bij je huishouden. In dit artikel vind je de Princess 339490 Rapido review met alle plus- en minpunten van de steelstofzuiger in één overzicht. Dat maakt het gemakkelijker om uiteindelijk een goede keuze te maken.

Princess 339490 Rapido review

Pluspunten Princess 339490 Rapido review

De stofzuiger is snoerloos

De nieuwe generatie stofzuigers is steeds vaker snoerloos. Geen gedoe meer met een snoer en stopcontact, maar gewoon lekker stofzuigen op een accu. De Princess 339490 Rapido behoort tot die nieuwe generatie stofzuigers. Met een snoerloze stofzuiger als deze kom je ook heel gemakkelijk op plekjes waar je anders moeilijker bij zou kunnen. Denk aan hoekjes in het huis die ver van een stopcontact verwijderd zitten.

Princess 339490 Rapido is stofzuiger en kruimeldief in één

Wil je een stofzuiger en kruimeldief in een? Dan maak je met de 339490 Rapido een goede keuze. Als je de steel namelijk tussen de zuigmond en de motor uithaalt, maak je er met één klik een kruimeldief van. Zo kun je zonder moeite je meubels stofzuigen. En je kan er bijvoorbeeld de tafel mee doen.

Stofreservoir met 1 klik op de knop te legen

Vind jij het ook vervelend om je stofzuigerzak te moeten wisselen? Het is een rotklusje, en de stofzak zit altijd op het verkeerde moment vol. Daar heb je met de Princess 339490 Rapido geen last meer van. De stofzuiger is namelijk zakloos. Al het stof wordt in een opvangbakje opgevangen, die je met één klik op de knop kan legen in de prullenbak als deze vol zit. Zo hoef je niet meer te stoeien met stofzuigerzakken.

Met oplaadstation voor aan de muur

Bij de 339490 Rapido van Princess krijg je een oplaadstation meegeleverd dat je aan de muur kunt bevestigen. Zo hang je ‘m heel handig weg als je ‘m wilt opladen. En nog belangrijker: zo pak je de steelstofzuiger er ook weer heel gemakkelijk bij als je de vloer wilt stofzuigen.

Kleine tip: een goede plek om de Rapido op te hangen is bijvoorbeeld het washok. Dit is een plek waar je normaal toch al veel schoonmaakspullen hebt staan, waardoor die daar vaak goed bij past.

Een van de betere modellen in de budgetklasse

De Princess 339490 Rapido is één van de betere en populairdere budget-steelstofzuigers. Ook al is het geen stofzuiger van één van de grote merken; je kan er thuis prima mee uit de voeten. Vooral voor de prijs die je betaald is het een goed model.

Heeft een speciaal filter voor mensen met een allergie

Heeft er thuis iemand hooikoorts? Of een stofallergie? Dan is de Princess 339490 Rapido een juiste keuze. De steelstofzuiger heeft namelijk een zogenaamd HEPA-filter. Hiermee filtert de stofzuiger automatisch ook de kleinste stofdeeltjes. De stofzuiger houdt deze deeltjes ook vast, zodat ze na het stofzuigen niet meer terug de lucht in gaan. Dit is bij stofzuigers zonder HEPA-filter wel het geval.

Minpunten Princess 339490 Rapido

Behoort niet tot het hoogste segment steelstofzuigers

De Rapido is een goed instapmodel. Er zijn echter steelstofzuigers die betere zuigprestaties hebben. Deze zitten echter wel in een hogere prijsklasse. Je betaalt hier al snel het dubbele voor. Denk bijvoorbeeld aan de steelstofzuigers van Dyson of van AEG.

Gaat in turbostand niet heel lang mee

In de turbostand gaat deze steelstofzuiger niet heel lang mee: maximaal 18 minuten en vaak zelf nog wat korter. Heb je dus een groot huis? En ben je van plan de turbostand veel te gebruiken? Dan zouden we de 339490 Rapido niet aanraden.

Goed om te weten: in de normale stand gaat de Rapido ongeveer een half uur meer. Dat is vaak meer dan genoeg om het huis te stofzuigen. Al helemaal omdat je tussendoor niet van stopcontact hoeft te wisselen.

Conclusie Princess 339490 Rapido review

Wil je een goede snoerloze stofzuiger, maar tegelijkertijd toch een beetje op de centjes passen? Dan raden we je de Princess 339490 Rapido absoluut aan. Met de geïntegreerde kruimeldief, het makkelijk te legen stofbakje en het filter voor mensen met een allergie, heeft deze steelstofzuiger een hoop fijne extra’s. Wil je toch liever een stofzuiger in een hoger segment? Kijk dan nog even verder. Maar we kunnen je verzekeren dat je met dit model écht waar krijgt voor je geld. Dat is iets wat je in deze Princess 339490 Rapido review wel hebt gelezen.

Princess 339490 Rapido

Veelgestelde vragen

Welke zuigmonden krijg ik erbij?

De Princess 339490 Rapido wordt standaard geleverd met een combizuigmond (standaard zuigmond) en een meubel- en plintenzuigmond. Dit zijn de smallere zuigmonden voor meubels, plinten en smallere stukjes. Bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank of achter het fornuis.

Gerelateerde artikelen:

Princess 339490 Rapido pop up