Philips stofzuiger fc8241/09 review: alle plus- en minpunten

Overweeg je een Philips stofzuiger fc8241/09 te kopen? Dan kan het zijn dat je een overzicht mist van wat er allemaal goed en wat er allemaal minder goed is aan de Philips PowerGo FC8241/09. Dat werkt frustrerend, want je wilt graag een goede keuze maken. Het laatste wat je natuurlijk wilt is een stofzuiger die niet voldoet aan je verwachtingen. Precies daarom hebben we alle plus en minpunten in deze Philips fc8241/09 review voor je op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijker de juist keuze maken.

review Philips stofzuiger fc8241/09

Pluspunten Philips stofzuiger fc8241/09 review

Hele goede stofzuiger voor huis met harde vloeren

Heb je vooral harde vloeren thuis? Laminaat, hout, tegel- of gietvloer? Dan is de Philips PowerGo FC8241/09 een aanrader. Deze stofzuiger heeft namelijk een extra sterke zuigkracht op vloeren.

Philips PowerGo FC8241/09 is makkelijk te tillen

Een ander groot voordeel aan Philips fc8241/09: hij is erg licht van gewicht. 4,3 kilo maar om precies te zijn. Dat is flink lichter dan de gemiddelde andere stofzuiger. Om een voorbeeld te geven: vergelijkbare stofzuigers van Miele gaan al snel richting de 7 kilo. Heb je dus een woonhuis met meerdere verdiepingen? Dan is deze stofzuiger ideaal.

Compact formaat: makkelijk op te bergen

Een derde voordeel aan de Philips PowerGo FC8241/09 is dat deze een compact formaat heeft (26.3 x 40.3 x 22 cm). Je kan ‘m dus heel gemakkelijk opbergen. Dit is niet alleen fijn als je weinig opbergruimte hebt, maar ook als je bijvoorbeeld in een groter huis woont. Je kan de stofzuiger dan heel simpel in de keukenkast zetten, waardoor je er veel sneller bij kan als je ‘m nodig hebt.

Philips stofzuiger fc8241/09 zij aanzicht

Minder vaak stofzuigerzak vervangen

Eén van de vervelendste dingen aan je stofzuiger is het vervangen van de stofzuigerzak. Nu denk je misschien dat de je de stofzak van de Philips stofzuiger fc8241/09 vaak moet vervangen vanwege het kleine formaat, maar dit is niet het geval. De stofzuiger heeft namelijk ruimte voor een stofzuigerzak van 3 kilo. Dit is bovengemiddeld voor een stofzuiger.

Fijne stofzuiger voor mensen met een allergie

Heeft iemand bij jullie in het gezin een allergie? Bijvoorbeeld een stofallergie of hooikoorts? Dan is de Philips FC8241/09 een fijne stofzuiger. Er zit namelijk een allergiefilter in dat ook de kleinere stofdeeltjes vasthoudt.

Goed om te weten: de Philips PowerGo FC8241/09 heeft een ECARF-certificaat. Dit certificaat wordt toegekend aan bedrijven en producten die mensen met allergieën helpen. De Philips FC8241/09 is er daar één van.

Minpunten Philips PowerGo FC8241/09

Mindere zuigkracht op zachte ondergronden

Heb je vooral vloerbedekking thuis? Dan zouden we de Philips stofzuiger fc8241/09  niet aanraden. De Philips PowerGo FC8241/09 heeft namelijk een minder sterke zuigkracht op zachte ondergronden. Een tapijt of een vloerkleed is prima te stofzuigen.

Philips fc8241/09 heeft maar 2 zuigmonden

De Philips stofzuiger fc8241/09 wordt geleverd met een combizuigmond (standaard zuigmond) en een meubelzuigmond (kleinere zuigmond voor meubels). Bij veel stofzuigers krijg je er ook nog een kierenzuigmond bij. Dit is een hele smalle zuigmond waarmee je bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank moet stofzuigen. Wil je dus persé een kierenzuigmond? Dan moet je deze er nog extra bijkopen.

Conclusie Philips stofzuiger fc8241/09 review

Heb je vooral harde vloeren thuis? En wil je een stofzuiger die je gemakkelijk kan tillen en opbergen? Dan raden wij je de Philips PowerGo FC8241/09 zeker aan. En we raden ‘m al helemaal aan wanneer iemand uit je gezin een allergie heeft, vanwege het allergiefilter dat erin zit. 

Philips PowerGo FC8241/09
Hoe zit het met de garantie op mijn Philips fc8241/09 stofzuiger?

Op alle Philips stofzuigers zit een fabrieksgarantie van twee jaar: zowel op de Philips stofzuigers zonder zak als de Philips stofzuigers mét zak. Als de stofzuiger buiten je schuld om binnen twee jaar stuk gaat, krijg je een nieuwe.

Reviews van andere stofzuigers uit de ‘PowerGo’ reeks

Philips stofzuiger fc824109 pop up