Philips SpeedPro FC6727/01 review: dit zijn de plus- en minpunten

Denk je erover de Philips SpeedPro FC6727/01 te kopen? Dan wil je het liefst eerst wat onderzoek doen om te weten of dit wel écht de steelstofzuiger is die past bij jouw wensen. Een stofzuiger is onmisbaar, maar het is toch een flinke investering. Je wilt graag weten wat je precies koopt. Daarom geven je in deze Philips SpeedPro FC6727/01 review alle plus- en minpunten van de steelstofzuiger. Zo kom je erachter of dit de stofzuiger is die past bij je wensen.

Philips SpeedPro FC6727/01

Pluspunten Philips SpeedPro FC6727/01

Betere zuigprestaties door de 180 graden zuigmond

De combizuigmond van de Philips SpeedPro FC6727/01 heeft een zuigmond van 180 graden. Concreet betekent dit dat je ook aan de zijkanten openingen hebt waarmee je stof opzuigt. Op deze manier kun je veel beter langs plinten en muren stofzuigen. Hiermee versterkt het de zuigprestaties van de Philips SpeedPro FC6727/01, die volgens gebruikers zowel op harde als zachte ondergronden goed is.

Combizuigmond Philips SpeedPro FC672701

Draadloos: geen gedoe meer met stekkers en stopcontacten

Dit is volgens ons toch wel één van de grootste voordelen van de Philips SpeedPro FC6727/01. De stofzuiger is draadloos. Zo loop je nooit meer te koekeloeren met een te korte draad die uit het stopcontact schiet als je aan het stofzuigen bent. Daarnaast zie je nogal eens dat een stofzuiger met draad van de ene op de andere keer op z’n kant ligt. Daar heb je met de Philips SpeedPro FC6727 01 ook geen last meer van.

De Philips SpeedPro FC6727/01 is zakloos

De SpeedPro heeft een opvangbakje voor stof, in plaats van een stofzak. Het grote voordeel hieraan is dat je nooit meer nieuwe stofzakken hoeft te kopen. En dat scheelt je op termijn flink wat geld. Bovendien kiep je het bakje heel gemakkelijk omver in de afvalbak als deze vol zit met stof. Je klikt ‘m eruit en er ook heel gemakkelijk weer in.

Je maakt er in een handomdraai een kruimeldief van

De Philips SpeedPro FC672701 is een stofzuiger en een kruimeldief in één. Dit Na het stofzuigen maak je er in een handomdraai een kruimeldief van om de plekken te stofzuigen waar je met je steelstofzuiger moeilijk bij kan: de bank, de stoelen, kasten, het bed en ga zo maar door. Je maakt van de steelstofzuiger een kruimeldief door de steel eraf te klikken. Wil je vervolgens weer stofzuigen op de vloer? Dan klik je de steel er heel simpel weer in.

kruimeldief SpeedPro FC672701

Neemt weinig plek in beslag

Een ander voordeel aan de Philips SpeedPro FC6727/01, is dat hij weinig plek in beslag neemt. Het laadstation bevestig je aan de muur, en vervolgens kun je hier de steelstofzuiger aan ophangen. Je hoeft geen heel apparaat op te bergen, zoals dit met een gewone stofzuiger wél het geval is. Je kan de steelstofzuiger bijvoorbeeld heel gemakkelijk aan de muur van de voorraadkast bevestigen, of aan de muur in het washok.

LED-licht: voor het stofzuigen van donkere plekken

Een erg groot pluspunt van de Philips SpeedPro FC6727/01, is dat er een LED-licht op de voorkant van de zuigmond zit. Deze lampjes verlichten het gedeelte waar je stofzuigt. Dat is ideaal, want in een huis heb je altijd wat plekken waar je amper kunt zien wat je stofzuigt. Denk bijvoorbeeld aan de vloer onder de kast, onder de bank en onder het bed. Met het LED-licht zie je precies waar het stof ligt. Dit is vooral handig omdat de plekken vaak flink wat stofhoopjes liggen die je anders niet ziet.

Ook handig: daarnaast is een LED-licht handig als je wilt stofzuigen wanneer het buiten donker is. Wanneer je wilt stofzuigen en er geen daglicht binnen is, wordt het vaak wat moeilijker om goed te zien waar kruimels en stof liggen. Met een LED-licht op de steelstofzuiger verhelp je dit probleem.

Je krijgt er 4 zuigmonden bij

De Philips SpeedPro FC6727/01 wordt geleverd met 4 zuigmonden. Ter vergelijking: bij de meeste stofzuiger krijg je niet meer dan 3 zuigmonden. Hieronder leggen we je uit welke zuigmonden je erbij krijgt en waarvoor ze geschikt zijn:

  • Combiborstel: dit is de standaard zuigmond, geschikt voor elk type vloer. Wanneer je wekelijks stofzuigt, is dit de zuigmond die je het meest gebruikt. Je kan er namelijk op harde ondergronden én op zachte ondergronden mee uit de voeten. Op deze zuigmond vind je tevens het LED-licht.
  • Mini-turboborstel: dit is een mooie extra zuigmond. De mini-turboborstel is ideaal voor het opzuigen van haren. Heb je een huisdier? Dan is deze zuigmond perfect om op plekken te stofzuigen waar veel dierenharen liggen. Maar het is ook een fijne zuigmond voor het stofzuigen van bijvoorbeeld de bank en de stoelen. Hier vind je namelijk ook vaak veel haren.  In de zuigmond zit een snel ronddraaiende borstel die haren aantrekt. 
  • Kierenzuigmond: dit is een smalle zuigmond waarmee je op smalle plekjes kunt stofzuigen. Denk bijvoorbeeld aan de kussens tussen de bank. Maar je kan er ook goed kleine oppervlaktes mee stofzuigen, zoals de zitvlakken van je stoelen
  • Zachte afstofborstel: dit is een kleine zuigmond met zachte haren. De zuigmond is perfect voor het stofzuigen van kwetsbare oppervlaktes. Denk hierbij aan lijsten, schilderijen, maar ook andere plekken waar je geen krassen wilt, zoals de vensterbank of de tafel.

Minpunten Philips SpeedPro FC6727/01

De Philips SpeedPro FC6727/01 maakt op de turbostand best wat lawaai

Dit is een klein nadeel aan de Philips SpeedPro FC6727/01. Hij maakt best wat lawaai op de turbostand. Nu is het natuurlijk altijd zo dat er uit een stofzuiger geluid komt, maar wanneer je snel last hebt van je oren kan dit harde geluid als onprettig ervaren worden. Let hier dus op bij het maken van je beslissing.

Maximaal 20 minuten stofzuigen in de turbostand

De turbostand vraagt nogal wat van de accu van de Philips SpeedPro FC6727 01. In deze stand kun je maximaal 20 minuten achter elkaar stofzuigen, en vaak nog wat minder. Let dus op het gebruik van de turbostand. 

Altijd opladen na gebruik

Een punt om op te letten, is het feit dat je de SpeedPro na gebruik altijd moet opladen. De steelstofzuiger gaat in de normale stand tot 40 minuten mee. Dit is ruim voldoende om het huis te stofzuigen, maar als die leeg is moet je wel eerst wachten tot die weer wat is opgeladen. Het gemak van een draadloze stofzuiger weegt voor veel mensen echter zwaarder dan het feit dat je ‘m iedere keer aan de oplader moet leggen.

Conclusie Philips SpeedPro FC6727/01 review

De Philips SpeedPro FC6727/01 is voor jou de goede keuze wanneer je op zoek bent naar het gebruiksgemak van een draadloze én zakloze stofzuiger. Daarnaast zijn er een paar extra’s die Philips SpeedPro FC6727 01 onderscheidend maken van de standaard-steelstofzuiger. Het beste voorbeeld hiervan is het LED-licht op de zuigmond. Dit is echt een unieke extra die je op weinig andere stofzuigers ziet. En nog belangrijker: het maakt stofzuigen op donkere plekken in één klap een stuk makkelijker. Heb je gehoorproblemen of last van harde geluiden? Overweeg dan een stillere stofzuiger. Of vermijd simpelweg het gebruik van de turbostand.

Philips-SpeedPro-FC672701-1

Veelgestelde vragen

Welke spullen krijg je met de steelstofzuiger meegeleverd?

– Handleiding
– Combiborstel met LED-verlichting
– Mini-turboborstel
– Kierenzuigmond
– Zachte afstofborstel
– Laadstation voor aan de muur

Hoe zit het met de garantie bij Philips?

Op de Philips SpeedPro FC6727/01 zit een garantie van 2 jaar.

Gerelateerde artikelen:

Philips SpeedPro FC672701 pop up