Stofzuiger uitgelicht: Philips PowerPro compact

Iedere maand lichten we op Stofzuiger-info een stofzuiger uit. Deze maand is het de beurt aan de Philips PowerPro compact. Door gebruikers geroemd om zijn compacte formaat, lichte gewicht en goede zuigkracht. In dit artikel gaan we op onderzoek uit. Wat zijn de voordelen van dit type stofzuiger. Maar ook niet onbelangrijk: wat zijn de nadelen van deze Philips stofzuiger. Zo kun je na het lezen van dit artikel een afgewogen keuze maken of die bij je past.

Philips PowerPro compact

Philips powerpro compact

Voordelen Philips PowerPro compact

Handig mee door het huis te rijden

Het eerste grote voordeel aan de Philips PowerPro compact, is dat je er handig mee door het huis kan rijden. Vanwege zijn kleine omvang, rijd je heel simpel tussen smalle stukjes door. Denk bijvoorbeeld aan een zithoek met verschillende stoelen, banken en een tafel dicht op elkaar. Vaak merk je met een gewone stofzuiger dat je op een bepaald moment achter een meubelstuk blijft haken. Die kans is met dit type stofzuiger veel kleiner, vanwege het formaat.

Sterke zuigkracht op harde vloeren

Heb je veelal harde vloeren in huis? Bijvoorbeeld laminaat, parket, hardhout of een gietvloer? Dan is Philips PowerPro compact voor jou ideaal. Deze Philips stofzuiger heeft namelijk een extra sterke zuigkracht op harde vloeren. Bovendien is de zuigmond optimaal ontwikkeld voor harde vloeren. Zo zit er aan de voorkant van de zuigmond een kleine opening voor de grotere kruimels. Aan de zijkant zitten ook mini-zuigers, zodat je ook langs plinten en meubels al het vuil wegzuigt.

Geschikt voor mensen met een allergie

In de Philips PowerPro compact stofzuigers zit een filtersysteem, waarmee ook fijnstof zoals pollen, haren van huisdieren en huisstofmijt worden opgezogen en vastgehouden. Hierdoor is deze stofzuiger zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts of een allergie voor huisstofmijt. Er wordt namelijk alleen schone lucht terug de kamer in geblazen door de stofzuiger.

Gemakkelijk op te bergen

Een ander voordeel van de Philips PowerPro compact, is dat hij gemakkelijk op te bergen is. Omdat het een kleine stofzuiger is, kun je ‘m heel gemakkelijk kwijt op plekken waar een normale stofzuiger nooit zou passen. Denk aan de voorraadkast of het washok . Dit zijn plekken waar je snel bij kunt als je even de stofzuiger nodig hebt. Een grote stofzuiger moet je al snel in de schuur of de garage zetten, waardoor je er minder snel bij kan. Plekken waar je de of Philips powerpro compact kan opbergen:

  • Voorraadkast
  • Washok
  • Meterkast
  • Inloopkast

Geen extra kosten voor stofzuigerzakken

Omdat de Philips PowerPro compact een stofbak in plaats van een stofzuigerzak heeft, maak je niet om de zoveel tijd extra kosten omdat je nieuwe stofzuigerzakken moet kopen. Dit is niet alleen fijn omdat het je geld bespaart. Ook hoef je niet steeds opnieuw naar de winkel om van die zakken te halen. Het scheelt dus een hoop gedoe.

Stofbak eenvoudig te legen en te reinigen

De stofbak van de Philips PowerPro compact haal je er heel gemakkelijk af, waarna je alleen nog maar op de knop hoef te drukken om de deksel te openen. Daarna kieper je ‘m om in de afvalbak en kun je weer verder met stofzuigen. Eventueel nog even reinigen met een doekje, maar dat is niet eens per se altijd nodig. Geen gedoe dus met een stofzuigerzak die je eraf moet schuiven en die ook nog eens een hele wolk stof achterlaat als het eenmaal gelukt is om ‘m te ontkoppelen.

Nadelen Philips PowerPro compact

Minder geschikt in huizen met grote ruimtes

Heb je hele grote kamers en weinig stopcontacten? Dan is de Philips PowerPro compact minder geschikt. De snoer van deze Philips stofzuigers is namelijk maar 6 meter. Dit is prima in een normaal of klein huis of appartement. Maar in een heel groot huis is dit minder handig. Vooral als je er niet van houdt om af en toe te wisselen van stopcontact. Je kan dan beter gaan voor bijvoorbeeld een Numatic stofzuiger. Deze stofzuigers hebben veelal een snoer van tenminste 10 meter.

Wil je een nóg kleinere stofzuiger? Ga dan voor een mini stofzuiger in de vorm van een kruimeldief of deskcleaner.

Maakt best wat geluid

Ook al is de Philips PowerPro klein en compact, hij maakt best wat geluid. Natuurlijk hoort dit een beetje bij stofzuigen, maar als je bijvoorbeeld gehoorproblemen hebt kan dit storend werken. Heb je een gehoorprobleem en kun je niet tegen harde geluiden? Dan kun je beter kiezen voor een stille stofzuiger.

Conclusie

Handig mee door het huis te rijden

Geschikt voor mensen met een allergie

Sterke zuigkracht op harde vloeren

Gemakkelijk op te bergen

Geen extra kosten voor stofzuigerzakken

Stofbak eenvoudig te legen

X Minder geschikt in grote huizen met grote ruimtes

X Maakt best wat geluid

Woon je in een normaal huis of appartement? En heb je vooral harde vloeren? Dan is de Philips PowerPro voor jou ideaal. Je manoeuvreert er gemakkelijk mee door het huis, hij is heel goed op te bergen, en je hoeft nooit meer stofzuigerzakken te kopen.

Philips powerpro compact