Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine review: alle plus- en minpunten

Je zit eraan te denken de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine. Top, maar het is lastig om ergens een goed overzicht te vinden van de plus- en minpunten van deze Miele stofzuiger. Op veel websites kom je alleen de voordelen tegen, maar niet de mindere punten. Ze worden hoogstens heel kort benoemd. Wij hebben in deze Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine review daarom alle plus- en minpunten overzichtelijk opgesomd. Zo kun je de juiste keuze maken of deze stofzuiger bij jou en je huishouden past.

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Pluspunten Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine review

Ideaal voor huis met harde vloeren

Heb je vooral harde vloeren thuis? Bijvoorbeeld een parketvloer, houten vloer, gietvloer of tegelvloer? Dan is de Miele Complete C3 Black Diamond goed geschikt voor je huis. De stofzuiger heeft namelijk een extra sterke zuigkracht op harde vloeren.

Minder vaak van stofzuigerzak wisselen

De inhoud van de stofzuigerzak van deze stofzuiger is 4,5 kilo. Dit is bovengemiddeld. Je hoeft hierdoor minder vaak van stofzuigerzak te wisselen. Dit is fijn, want zoals je ongetwijfeld weet is het wisselen van een stofzuigerzak niet het leukste klusje. Stoeien met de aansluiting. Stof dat uit de zak schiet als je ‘m eenmaal los hebt gekoppeld. Dat doe je het liefst zo min mogelijk.

Goed om te weten: de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine kwam in april 2018 en september 20 als beste uit de test bij de Consumentenbond.

Je krijgt er 4 verschillende zuigmonden bij

Een ander voordeel aan de Black Diamond EcoLine is dat je 4 verschillende zuigmonden krijgt die je op de stofzuigerslang kan klikken. Ter vergelijking: bij de meeste stofzuigers krijg je niet meer dan 3 verschillende zuigmonden. De zuigmonden zijn allemaal geschikt voor verschillende ondergronden:

  • Combizuigmond: normale zuigmond voor de vloeren
  • Meubelzuigmond: speciale zuigmond om meubels mee te stofzuigen. Bijvoorbeeld de vensterbank of de stoelen.
  • Kierenzuigmond: smalle zuigmond voor kieren en gaten. Bijvoorbeeld de kussens tussen de bank
  • Reliefborstel: zuigmond met zachte haren, voor kwetsbare voorwerpen zoals fotolijstjes, schilderijen etc.

Fijne extra: je kan de zuigmonden onder de klep opbergen in een speciaal opbergvakje. Zo heb je alle zuigmonden bij de hand. Ook als je ineens beseft dat je op een bepaalde plek in huis beter een andere zuigmond kan gebruiken.

Handig: zuigstand verstellen met je voet

Een handige extra op de Miele Complete C3 EcoLine is dat je de zuigmond heel gemakkelijk met je voet kan verstellen. Op de combizuigmond zit namelijk een knop waarmee je kan schakelen van de zuigstand voor harde ondergrond naar de zuigstand voor zachte ondergrond.

Minpunten Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Niet geschikt voor huis met vooral zachte ondergrond

Heb je thuis vooral vloerbedekking of heel veel tapijt liggen? Dan is de Miele Complete C3 EcoLine een minder goede keuze. Je kan er prima een tapijtje of vloerkleed mee stofzuigen, maar hier ligt niet de kracht van de Black Diamond Ecoline.  

Zwaarder dan gemiddelde stofzuiger

Een nadeel aan de Miele Complete C3 Black Diamond is dat hij met 7,6 kilo zwaarder is dan de gemiddelde stofzuiger. Heb je dus veel last van je rug? En heb je een huis met meerdere verdiepingen? Dan zouden we je niet aanraden deze stofzuiger te kopen.

Conclusie Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine review

Heb je vooral harde vloeren thuis? En hou je van gemak? Dan zouden we je de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine zeker aanraden. Deze stofzuiger is vooral zo gemakkelijk omdat je vanwege de grote stofzuigerzak minder vaak van zak hoeft te wisselen. Ook krijg je er 4 zuigmonden bij en kun je de zuigstand met je voet verstellen. Zo hoef je niet steeds te bukken.

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Meer over Miele

Miele is een Duits merk dat bekend staat om haar degelijke producten. Als je kijkt naar de stofzuigers, dan staat duurzaamheid centraal. Nu horen we je denken: dat zegt toch ieder merk? Klopt, maar bij Miele kun je tot liefst 10 jaar later nog onderdelen kopen van oudere modellen, waardoor je een kapotte Miele stofzuiger veel gemakkelijker kan maken. Zo hoef je, in tegenstelling tot bij andere merken, niet direct een nieuwe stofzuiger te kopen.

Gerelateerde artikelen

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine pop up