Je wilt een kruimeldief kopen

Je wilt een kruimeldief kopen, maar je weet niet waar je jouw zoektocht moet beginnen. Welke kruimeldief heeft de beste zuigkracht? Welke kruimeldief heeft de langste accuduur? Zomaar wat lastige vragen die door je gedachten kunnen rondspoken. Niet gek natuurlijk. Je wilt waar voor je geld. En je wilt dat je kruimeldief lang meegaat. Op stofzuiger-info.nl vergelijken we kruimeldieven en leggen we je uit waar op je op moet letten bij het kopen van een kruimeldief. Zo kun jij een afgewogen keuze maken voor een kruimeldief die past bij jouw wensen en budget. Om je alvast te helpen, hebben we hieronder de best beoordeelde modellen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kruimeldief?

Koop ik een kruimeldief mét of zonder stofzak?

Er bestaan kruimeldieven mét stofzak en kruimeldieven zonder stofzak. Het grote voordeel van een zakloze kruimeldief is dat het gemakkelijker is om ‘m snel te legen. En in deze tijd ook niet onbelangrijk: een zakloze kruimeldief is beter voor het milieu. Het nadeel van een zakloze kruimeldief is echter dat je het bakje regelmatig moet schoonmaken om de zuigkwaliteit te behouden. Een kruimeldief is een relatief klein apparaat, dus het bakje zit vaak na een paar keer zuigen al vol. Bij een kruimeldief met stofzak hoef je geen bakje schoon te maken.

Goed om te weten: hoe snel het bakje vol zit, is natuurlijk afhankelijk van de inhoud. Deze ligt bijna altijd tussen de 0,2 en 0,5 liter. Je kan dus altijd kiezen voor kiezen om een kruimeldief zonder stofzak te kopen met een groter bakje. Dan hoef je ‘m minder vaak schoon te maken.

Best beoordeelde kruimeldief 

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move  Kruimeldief

Waar ga ik mijn kruimeldief voor gebruiken?

Dit is een belangrijke vraag om jezelf vooraf te stellen: ‘wil ik een kruimeldief kopen die alleen kruimels en ander droog vuil kan opzuigen? Of wil ik een kruimeldief kopen die ook andere vloeistoffen kan opzuigen?’ Denk hierbij bijvoorbeeld aan gemorst drinken op de vloer of een omgevallen. Als je een stofzuiger koopt die ook vloeistoffen kan opzeggen, dan krijg je er vrijwel altijd een mondstuk van rubber bij.

Best beoordeelde kruimeldief voor opzuigen vloeistoffen

TurboTronic LUX400

TurboTronic LUX400 kruimeldief

Welke prijs wil ik betalen voor mijn kruimeldief?

Er zitten flinke verschillen in prijsniveau tussen de kruimeldieven van verschillende merken. Bedenk dus goed wat je wilt uitgeven als je een nieuwe kruimeldief koopt. Sta er bijvoorbeeld goed bij stil dat een Dyson kruimeldief misschien duurder is, maar over het algemeen ook veel langer meegaat en langer zijn sterke zuigkracht behoudt.

Best beoordeelde kruimeldief onder €100,-

Philips MiniVac FC6149/01

Philips MiniVac FC6149/01 kruimeldief

Wil ik de aan/uit-knop ingedrukt ingedrukt houden of niet?

Een verschil waar veel mensen niet bij stilstaan als ze een kruimeldief kopen, is het feit dat je kunt kiezen tussen verschillende aan/uit-knoppen. Zo kun je kiezen voor een kruimeldief waarbij je de aan/uit-knop ingedrukt moet houden als je deze gebruikt. Dit vinden veel mensen vervelend, omdat ze na een tijdje kramp krijgen in hun duim. Daarom kiezen deze mensen vaak voor een aan/uit-knop waar je één keer op drukt bij het aanzetten en vervolgens weer één keer op drukt bij het uitzetten.

Welke accu kies ik?

Bij het kopen van een kruimeldief, is het ook handig om kort stil te staan bij de batterijsterkte waar je voor kiest. Over het algemeen worden er in kruimeldieven twee verschillende accu’s gebruikt:

  • Een Lithium-ion (Li-ion) accu of;
  • Een Nikkel Metaal Hybride (NiMH) accu

Een kruimeldief met een Lithium-ion accu levert over het algemeen betere prestaties dan een kruimeldief met NiMH-accu. Ze laden sneller op, verbruiken minder energie en hebben een wat betere zuigkracht. Maar je betaalt hier logischerwijs ook meer voor. Koop je een kruimeldief met een NiMH-accu? Dan ben je vaak voordeliger uit.

Goed om te weten: Een accu gaat in de meeste gevallen 10 tot 40 minuten aan één stuk mee. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de stand waarmee je zuigt. Het opladen van de volledige accu duurt vaak 3 tot 16 uur. Dyson kruimeldieven laden over het algemeen erg snel op (gemiddeld in 3,5 uur).

Moet ik ook kijken naar het gewicht van mijn kruimelzuiger?

Als je een kruimeldief wilt kopen, kun je ervoor kiezen om te kijken naar het gewicht van de kruimeldief. Een kruimeldief weegt bijna altijd tussen de 0,5 en 1,5 kg. Persoonlijk vind ik het gewicht van de kruimeldief niet heel erg belangrijk, maar ik kan me voorstellen dat je bijvoorbeeld graag een kruimeldief wilt kopen die wat steviger in de hand ligt. Kies dan voor een zwaarder type dat rond de 1,5 kg weegt.

Hoeveel geluid maakt de kruimeldief?

Heb je last van je gehoor? Of woon je in een gehorig huis? Dan kan het van belang zijn om te kijken hoeveel geluid de kruimeldief maakt die je van plan bent te kopen. Zo heeft de Dyson kruimeldief een sterke zuigkracht, maar maakt hij wel redelijk wat lawaai. Aan de andere kant is het goed om te beseffen dat er bij het stofzuigen nu eenmaal geluid gemaakt wordt. Kruimeldieven zijn vaak niet te koop in stille varianten. Wél heb je speciale stille stofzuiger modellen.

Waarom een kruimeldief kopen?

Gemak

Dit is de allerbelangrijkste reden waarom mensen een kruimeldief kopen: gemak! Een kruimeldief klik je in één seconde aan en berg je binnen een paar seconden weer op. Een stofzuiger is veel lomper en dus lastiger om even snel te gebruiken als er wat viezigheid op de grond ligt. Je moet de stofzuiger uit de kast halen, waarbij je vaak ook nog eens van alles omstoot. Je moet een stopcontact vinden en dan heb je vaak ook nog eens zo’n onhandige snoer. Koop je een kruimeldief? Dan heb je hier allemaal geen last van.

Kleine tip: Wil je het gemak van een kruimeldief en een stofzuiger in één? Ga dan voor een kruimeldief met steel.

Hygiëne

Ook hygiëne een belangrijke reden waarom mensen een kruimeldief kopen. Een hoekje of gleuf waar je lastig bij komt met je stofzuiger, maak je minder snel met je hand schoon. Tenzij je een kruimeldief hebt natuurlijk. Ik heb bij mezelf écht gemerkt dat de hygiëne in mijn huis een positieve boost heeft gekregen na het kopen van een kruimeldief.

Simpel schoon te maken

Veel kruimeldieven hebben een een stofbakje (stofresservoir) dat je heel gemakkelijk omkiepert in de vuilnisbak. Het enige wat je hoeft doen, is het stofbakje af en toe een keer schoon te maken. Dit is handiger dan een een stofzak, die je keer op keer moet vervangen en waarbij het stof met een beetje pech door de hele kamer dwarrelt.

Op zoek naar een prullenbak? Kijk dan eens op www.binqer.nl

Ideaal voor in de auto

Ga je een kruimelzuiger kopen? Besef dan dat je ‘m ook heel gemakkelijk buitenshuis kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in de auto. Omdat een kruimeldief een accu heeft en niet te groot is, kom je in de auto heel simpel op plekken waar je anders moeilijk bij kunt. Maar ook voor het schoonzuigen van een achterbank is een kruimeldief ideaal. Vooral als je kinderen vaak op de achterbank zitten en de achterbank vol ligt met kruimels en haren.

Gerelateerde artikelen