Krachtige kruimeldief kopen? Dit is de top 3 van 2021

Ben je op zoek naar een krachtige kruimeldief? Bijvoorbeeld omdat je nu een kruimeldief hebt waarvan de zuigkracht niet meer goed genoeg is? Of omdat je er op dit moment nog geen hebt? Dan wil je graag een goede keuze kunnen maken uit de beste kruimeldieven die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Maar zomaar een keuze maken is lastig. Een kruimeldief is niet iets wat je ieder jaar koopt en waarvan je veel verstand hebt. Daarom helpen we je hier een handje. We hebben de top 3 meest krachtige kruimeldief modellen van dit moment voor je in een overzicht gezet. Met alle voor- en nadelen, zodat je de juiste beslissing kan maken.

Top 3 meest krachtige kruimeldief modellen

1. Bosch BHN1840L Move (best beoordeeld door gebruikers)

De Bosch BHN1840L Move wordt door gebruikers het best beoordeeld om haar zuigkracht in combinatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. Wil je dus een krachtige kruimeldief waarvan je zeker weet dat andere gebruikers de zuigkracht ook als goed ervaren? Ga dan voor deze kruimeldief.

krachtige kruimeldief

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht
 • 40 minuten achter elkaar stofzuigen
 • Prijs-kwaliteitsverhouding
 • Compacte kruimeldief

Minpunten

 • Je kan er geen vloeistoffen mee opzuigen

2. BLACK+DECKER DVJ325BFS (meest krachtige kruimeldief voor dierenharen)

Heb je een hond of een kat? En wil je de meest krachtige kruimeldief voor het opzuigen van dierenharen? Ga dan voor de BLACK+DECKER DVJ325BFS.Deze kruimeldief heeft een speciale zuigmond met daarin een ronddraaiende borstel voor het opzuigen van dierenharen, waarmee de zuigkracht versterkt als je ermee over plekken stofzuigt waar dierenharen liggen. Denk bijvoorbeeld aan de bank, de deurmat of de hondenmand.

BLACK + DECKER DVJ325BFS

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht voor het opzuigen van dierenharen
 • Groot stofreservoir
 • Filter dat frisse geuren verspreidt

Minpunten

 • Groot model

3. AEG CX7-2-45BM (krachtige kruimeldief met steel)

Wil je graag een krachtige kruimeldief die je ook kan omtoveren tot stofzuiger? Ga dan voor de AEG CX7-2-45BM  Dit is een kruimeldief met steel. Handig, want zo kun je er ook gelijk de vloer mee stofzuigen, zonder dat je door je knieën of rug hoeft. Je klikt namelijk heel makkelijk de steel op de kruimeldief. De zuigmond klik je op het uiteinde van de steel en vervolgens kun je aan de slag met stofzuigen.

AEG CX7-2-45BM kruimeldief met steel

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht
 • Heeft een turbostand voor extra zuigkracht
 • Ook als stofzuiger te gebruiken

Minpunten

 • Wat duurder, maar dan heb je wel een kruimeldief en stofzuiger in één

Veelgestelde vragen

Wanneer spreken we van een krachtige kruimeldief?

Een krachtige kruimeldief is een kruimeldief met een goede zuigkracht. Veel mensen kijken naar het vermogen van de kruimeldief (Watt) om te bepalen of het een krachtige kruimeldief is. Gedeeltelijk geeft dit wel een indicatie van de zuigkracht, maar er zijn veel meer factoren die bepalen of de kruimeldief een sterke zuigkracht heeft.

Zo is de zuigmond bijvoorbeeld erg belangrijk als het gaat om zuigkracht. Heb je een zuigmond die maar gedeeltelijk de ondergrond raakt die je stofzuigt? Bijvoorbeeld omdat je met een te brede zuigmond de smalle leuning van een stoel stofzuigt? Dan daalt de zuigkracht flink. Dit komt doordat de kruimeldief dan veel zuigkracht verliest aan het stuk dat niet met de grond verbonden is.  

Tot slot is het goed om te kijken naar de accu die in de kruimeldief zit. Ook dit is een belangrijke pijler als je op zoek bent naar een krachtige kruimeldief. Grofweg heb je twee soorten accu’s in kruimeldieven: de Li-ion accu en de NiMH accu. Kruimeldieven met een Li-ion accu hebben vaak een sterkere zuigkracht en behouden hun zuigkracht langer. Je betaalt echter vaak wel meer voor kruimeldieven met deze accu.

Kan ik zelf iets doen aan de zuigkracht van mijn kruimeldief?

Ja, dat kan zeker. Zorg ervoor dat je het stofbakje van de kruimeldief leegt voordat deze helemaal vol is. Is het stofbakje vol en ga je stofzuigen? Dan vermindert de zuigkracht vaak flink. Heb je een steel kruimeldief? Let er dan goed op dat er niets in de steel vast blijft zitten. Ook dit kan namelijk de zuigkracht verminderen.