De Dyson V11 Absolute en de Dyson V11 Animal+ : welk model is beter?

Ben je op zoek naar een steelstofzuiger die je ook kan gebruiken als kruimeldief? En hecht je veel waarde aan een goede zuigkracht? Dan is de Dyson V11 ideaal voor jou. Het nieuwste model steelstofzuiger van Dyson heeft namelijk de beste zuigkracht van alle Dyson stofzuigers die tot nu toe gemaakt zijn. En dat is fijn, want we kunnen ons goed voorstellen dat je nu echt een keer klaar bent met die oude stofzuiger waarmee je vijf keer over hetzelfde stuk vloer moet gaan om al het vuil op te zuigen. In dit artikel zetten we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee populairste Dyson V11 modellen overzichtelijk voor je op een rijtje: De Dyson V11 Absolute en de Dyson V11 Animal+. Zo kun met je een afgewogen keuze maken welke Dyson V11 het beste bij jou past.

Welke model is beter? De Dyson V11 Absolute of de Dyson V11 Animal+

Voordat we naar de plus- en minpunten gaan, is het dus goed om te weten dat de Dyson V11 twee verschillende uitvoeringen heeft: de Dyson V11 Absolute en de Dyson V11 Animal+. Hieronder vind je in een handig overzicht de overeenkomsten en verschillen:

AlgemeenDyson V11 AbsoluteDyson V11 Animal+
Geschikt voorHouten vloeren, gietvloeren, harde vloeren, tapijt, vloerkleed, dierenharen, allergieën Harde vloeren, tapijt, vloerkleed, dierenharen, allergieën
Aantal zuigstanden33
LCD-scherm
Automatische aanpassing aan ondergrondX
Inoud stofreservoir0,76 L0,76L
Accuduurtot 60 mintot 60 min
Laadtijd4,5 uur4,5 uur
VloerzuigmondenDyson V11 AbsoluteDyson V11 Animal+
Torque zuigmond (past zich automatisch aan op elk vloertype) X
Parket vloerzuigmond (voor houten vloeren)X
Algemene vloerzuigmondX
Accessoires en hulpmiddelen Dyson V11 Absolute Dyson V11 Animal+
Kierenzuiger
Gemotoriseerde miniborstel
Zachte afstofborstel
Harde afstofborstel X
Ophangsysteem

Conclusie

Al met al komt de Dyson V11 Absolute net een stukje beter uit de bus dan de Dyson V11 Animal+. Dat komt vooral door de Torque zuigmond die bij de V11 Absolute wordt meegeleverd. Deze zuigmond detecteert automatisch op welke ondergrond je stofzuigt en past hier de zuigkracht precies op aan. Dit zorgt voor betere zuigprestaties. De Dyson V11 Animal+  heeft geen zuigmond die zich automatisch aanpast aan de ondergrond. Een ander voordeel van de Dyson V11 Absolute ten opzichte van de Dyson V11 Animal+, is de meegeleverde parket-zuigmond. Dit is een zuigmond speciaal voor kwetsbare ondergronden, zoals een houten vloer.

Dus: wil je nét wat meer gemak? En wil je er zeker van zijn dat je op alle ondergronden in je huis even goed kan stofzuigen? Dan zouden wij de Dyson V11 Absolute aanraden. Heb je huisdieren? En is het voor jou belangrijk dat je gewoon goed alle dierenharen kan opzuigen? Dan is de Dyson V11 Animal+ voor jou de beste keuze

Dyson V11 Absolute

Dyson V11 Animal+

Veelgestelde vragen

Hoe zit het bij Dyson met de garantie?

Goede vraag, want het is uiteindelijk toch een investering die je doet. Zowel bij de Dyson V11 Absolute als de Dyson V11 Animal+ heb je twee jaar garantie.

Waarom kiezen voor een zakloze steelstofzuiger?

Veel mensen die normaal altijd een gewone stofzuiger hebben gehad, twijfelen flink als ze zien dat er ook keuze is uit een steelstofzuiger zonder snoer en zak. Is de zuigkracht wel hetzelfde? Wordt het zonder zak geen grote troep? Is de accu niet na een paar maanden al toe aan vervanging? Begrijpelijke twijfels. Vooral als je nog nooit een steelstofzuiger hebt gehad. Toch zien we veel mensen die helemaal om zijn nadat ze voor het eerst een zakloze steelstofzuiger hebben gekocht. Laatst hoorden we een moeder zeggen: ‘sinds ik een zakloze stofzuiger heb, hoef ik niet steeds in die zak te gaan lopen frunniken als er weer een legopoppetje of een ander stuk klein speelgoed inzit. Ik druk gewoon op de knop en het speelgoed valt er in één keer uit.’

Gemakkelijk te reinigen & geen nieuwe stofzakken meer kopen

Naast het feit dat een zakloze stofzuiger veel gemakkelijker schoon te maken is (het stofbakje van de V11 leeg je gewoon simpel in de afvalbak en je maakt ‘m met water schoon), vinden mensen het ook fijn dat ze niet steeds naar de winkel hoeven als de stofzakken op zijn. Hoe je het wendt of keert, ze kosten toch altijd weer wat geld. Tel maar op na een paar jaar.

Geen snoer meer die overal achter blijft haken

Ook zijn mensen na jaren met een gewone stofzuiger, gewend geraakt aan het gegeven dat ze continu in iedere kamer opnieuw een stekker in het stopcontact moeten doen. En dat ze steeds met een snoer loepen te sleuren die dan weer achter de stoel en dan weer achter de bank blijft hangen. Bij de Dsyon V11 absolute heb je daar geen last meer van.

Waar kan ik mijn Dyson V11 het beste bewaren?

Wij raden je altijd aan je Dyson steelstofzuiger te bewaren op een plek waar je er snel bij kan. In veel huizen is dit bijvoorbeeld de voorraadkast of het washok. Als je jouw Dyson V11 Absolute of Dyson V11 Animal+ in het washok zet, staat die direct bij je andere schoonmaakspullen. Wel zo handig. En vooral handig voor mensen die van orde houden en dingen graag bij elkaar hebben staan. De garage is trouwens ook een optie, maar dan staat die in veel gevallen wat verder weg. En het is toch lekker om ‘m er snel bij te kunnen pakken als je even vlug iets moet opzuigen. De schuur zouden we als opbergplek in ieder geval afraden, omdat het op deze plekken vaak net iets vochtiger is. En dat is niet goed voor de stofzuiger.

Laatste tip: wil je een goedkopere Dyson steelstofzuiger? Ga dan bijvoorbeeld voor een wat ouder model, de Dyson V8 Absolute.

Gerelateerde artikelen

Dyson V11 pop up