Dirt Devil kruimeldief kopen? Dit zijn de voor- en nadelen

Je bent via een webshop uitgekomen bij een Dirt Devil kruimeldief. Even googelen, want het is een merk dat je niet goed kent. Ja, de naam is grappig. Maar maken ze ook goede kruimeldieven? Dat is wat wij ons ook afvroegen toen we de kruimelzuigers van Dirt Devil voorbij zagen komen. Nadat we de kruimeldieven van Dirt Devil onder andere vergeleken met kruimeldieven van Dyson, Black & Decker en Bosch, kwamen achter een aantal dingen. Die bespreken we hieronder, zodat je een goede afweging kan maken wanneer je een Dirt Devil kruimeldief wilt kopen.

Wat viel ons op aan de kruimeldieven van Dirt Devil?

Voordeel: klein en compact

Eigenlijk alle kruimeldief modellen van Dirt Devil zijn klein en compact. Ze zijn dus gemakkelijk op te bergen keukenkastje of in de kast waar je je schoonmaakspullen bewaart. Dit in tegenstelling tot de kruimeldieven van Black & Decker, die veelal een stuk robuuster zijn.

Voordeel: Licht van gewicht

Een logisch voortvloeisel uit het feit dat de kruimelzuigers klein en compact zijn, is het gegeven dat Dirt Devil kruimeldieven licht van gewicht zijn. Dit is fijn als je niet erg veel tilkracht hebt. Of wanneer je vaak met je kruimeldief boven je macht moet stofzuigen. Bijvoorbeeld bovenop een kast.

Voordeel: betaalbare prijs

De kruimeldieven van Dirt Devil zijn goed betaalbaar. Zo is het voor bijna ieder huishouden mogelijk om er één aan te schaffen. Ter vergelijking: De kruimeldieven van Dyson zijn al snel 6 keer duurder.

Nadeel: gebruikstijd

Een minpuntje dat we kunnen benoemen aan de kruimelzuigers van Dirt Devil, is dat ze niet heel erg lang achter één stuk meegaan. Dit is vaak maar 10 tot 15 minuten. Gelukkig gebruik je een kruimeldief vaak voor de kleinere klusjes en heb je de kruimelzuiger dus ook niet veel langer nodig.

Welke kruimeldief van Dirt Devil raden wij aan?

Dirt Devil Gator 9.6V M135 (beste keuze)

Dirt Devil kruimeldief Gator 9.6V M135
Dirt Devil Gator kruimeldief 9.6V M135

Standaard Dirt devil kruimelzuiger (beste budgetoptie)

Dirt devil kruimelzuiger

Meer over Dirt Devil

De specialiteit van Dirt Devil is stofzuigers. In allerlei formaten en in verschillende soorten. Hier komt vanzelfsprekend ook de productie van kruimeldieven uit voort. Dirt Devil maakt kruimeldieven voor de kleine schoonmaakklusjes en probeert de handstofzuigers betaalbaar te houden.