Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 review: De voor- en nadelen in één overzicht

Zit je eraan te denken om de Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 te kopen? Dan is het wellicht lastig om een plek te vinden waar je een uitgebreide beschrijving vindt van wat de Flexxo kan. En net zo belangrijk: een beschrijving van wat hij niet kan. Je wil graag snel weten wat de plus- en minpunten van deze accustofzuiger zijn. Zo kun je een goede beslissing maken of dit de stofzuiger is die past bij je wensen. Daarom hebben we in deze Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 review alle voor- en nadelen verzameld en voor je uitgelicht.

Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210

Voordelen Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 review

Draadloze stofzuiger

De Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 is draadloos. En dat is lekker als je met je stofzuiger door het hele huis heen moet. Nooit meer wisselen van stopcontact. Geen stekker die uit het stopcontact schiet als je in een uiterst hoekje moet stofzuigen. Je beweegt heel gemakkelijk met de steelstofzuiger door je huis.

Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 heeft een goede zuigkracht

Gebruikers geven aan dat ze tevreden zijn over de zuigkracht van de Bosch BCH3P210. Dit is natuurlijk een belangrijke overweging bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Je kan met deze stofzuiger zowel op harde als zachte vloer uit de voeten.

Accu gaat per keer lang mee

Omdat de Bosch Flexxo BCH3P210 draadloos is, heeft deze een accu. Het fijne aan deze steelstofzuiger, is dat de accu relatief lang mee gaat. Tot wel 50 minuten. In de praktijk zal dit een stukje korter zijn (gemiddeld 35 minuten), maar het zorgt er wel voor dat je in één keer het hele huis kan doen. Ter vergelijking: veel andere steelstofzuigers gaan niet langer dan 30 minuten per keer mee.

Nooit meer nieuwe stofzuigerzakken kopen

Deze steelstofzuiger werkt met een opvangbakje dat je heel simpel omkiept in de afvalbak als deze vol is. Hierdoor hoef je nooit meer nieuwe stofzuigerzakken te kopen. Dat scheelt een hoop gedoe, omdat je niet steeds opnieuw naar de winkel hoeft. En nog belangrijker: het scheelt een bult aan geld. Stiekem betaal je best wat om steeds weer opnieuw stofzakken te moeten kopen. Daar ben je met deze steelstofzuiger in ieder geval geen geld meer aan kwijt.

Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 is makkelijk op te bergen

De BCH3P210 neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een normale stofzuiger. Dit komt doordat de steelstofzuiger een compact, lang en smal formaat heeft. En doordat je ‘m rechtop weg kan zetten. De Flexxo heeft namelijk een parkeerstand waarmee je ‘m rechtop kan laten staan. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld heel makkelijk bewaren in de voorraadkast of in het washok. Dit is vooral fijn als je wat kleiner woont.

Kruimeldief en stofzuiger in één

Je meubels stofzuigen zonder dat je het hele apparaat de lucht in moet tillen. Je auto stofzuigen. Zomaar wat voorbeelden van zuigklusjes die je met de Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 veel makkelijker uitvoert. Op de steelstofzuiger zit namelijk een kruimeldief die er met één klik afhaalt. Zo kom je ook op plekjes waar je met een normale stofzuiger niet bij kunt. En we kunnen je verzekeren: dat zorgt hoe dan ook voor een schoner huis.

Je krijgt er vier zuigmonden bij

Bij de Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 krijg je 4 zuigmonden meegeleverd. Zo kun je op verschillende ondergronden uit de voeten. Je krijgt er de volgende zuigmonden bij:

  • Combiborstel: Standaard brede zuigmond voor harde en zachte vloeren
  • Kierenzuigmond: een hele smalle zuigmond waarmee je tussen spleten en kieren kunt stofzuigen. Bijvoorbeeld tussen twee matrassen of twee kussens op je bank.
  • Afstofborstel: een zuigmond met zachte haren, bijvoorbeeld voor het stofzuigen van je gordijnen of een fotolijst.
  • Meubelborstel: een smallere zuigmond (zit qua breedte tussen de combiborstel en de kierenzuigmond in) waarmee je meubels kan stofzuigen.

Nadelen Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210

Niet geschikt voor huishouden met huisdieren

Verschillende steelstofzuigers worden geleverd met een turbozuigmond. Dit is een zuigmond met een ronddraaiende borstel in het midden, die perfect geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. De Bosch BCH3P210 heeft deze zuigmond niet en is hierdoor ook veel minder geschikt voor een huis met huisdieren.

Flink wat geluid in turbostand

Natuurlijk; iedere stofzuiger maakt geluid. Echter, maakt de Flexxo 2in1 BCH3P210 van Bosch in de turbostand flink wat geluid. Dit kan irritatie opleveren als je bijvoorbeeld snel last van je oren hebt. Let hier dus op als je deze steelstofzuiger wilt kopen.

Conclusie Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 review

Wil je een draadloze steelstofzuiger met een goede zuigkracht waarvan de accu lang meegaat? En wil je je stofzuiger gemakkelijk kunnen opbergen? Dan is de Flexxo 2in1 BCH3P210 voor jou een absolute aanrader. De stofzuiger is minder geschikt als je huisdieren hebt of als je snel heb. Is dit niet aan de orde? Dan zouden we de Flexxo zeker aanbevelen.

Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210

FAQ

Hoe zit het met de garantie bij de Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210?

Op deze steelstofzuiger zit 2 jaar fabrieksgarantie

Wat wordt er precies meegeleverd met deze steelstofzuiger?


Combizuigmond
Kierenzuigmond
Afstofborstel
Meubelborstel
Oplader
Handleiding

Gerelateerde artikelen:

Bosch Flexxo 2in1 BCH3P210 Pop up