AEG VX82-1-ÖKO review: alle plus en minpunten

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger? En is de AEG VX82-1-ÖKO één van de opties uit je lijstje? Dan wil je graag weten wat precies de plus- en minpunten van deze stofzuiger zijn. Zo kun je gemakkelijker de vergelijking maken of dit de stofzuiger is die past bij je wensen. Wij hebben in deze AEG VX82-1-ÖKO review daarom alle plus- en minpunten voor je in een handig overzicht gezet. Aan de hand van de review kun je een betere inschatting maken of de zwarte AEG VX82 1 ÖKO de stofzuiger is die je wilt aanschaffen.

Pluspunten AEG VX82-1-ÖKO

Je bent duurzaam bezig: gemaakt van 75% gerecycled plastic

Het allermooist aan de VX82 1 ÖKO vinden wij dat deze voor liefst 75% is gemaakt van gerecycled plastic. Iets dat je bij weinig tot geen andere stofzuigers ziet. Je bent dus écht duurzaam bezig wanneer je kiest voor deze stofzuiger.

Zeer stille stofzuiger

De VX82 1 ÖKO van AEG behoort met een geluidsniveau van 57 decibel tot de stilste stofzuigers op de markt. Bij een stofzuiger denk je normaal aan lawaai, maar daar heb je bij deze stofzuiger geen last meer van. En dat is erg fijn als je bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds een keer wilt stofzuigen als er thuis nog mensen liggen te slapen. Daarnaast maakt dit het stofzuigen voor jezelf ook een stukje comfortabeler. En voor je buren wanneer je in een gehorig huis of appartement woont.

Goede zuigkracht die zich automatisch aanpast aan de ondergrond

De AEG VX82-1-ÖKO beschikt over de zogenaamde SmartMode-technologie waarmee de stofzuiger automatisch de ondergrond scant en hierop automatisch de zuigkracht aanpast. Zo hoef je niet steeds zelf met de zuigkracht te stoeien wanneer je bijvoorbeeld van je laminaat naar je tapijt gaat om hier te stofzuigen.

Strak design

Een ander pluspunt aan de AEG VX82-1-ÖKO zwart, is het strakke design. Je zou je in eerste instantie misschien afvragen hoe dit mogelijk is als je hoort dat de stofzuiger van gerecycled plastic is gemaakt. Toch heeft AEG het voor elkaar gekregen: weinig toeters en bellen. En matte donkere kleur. Kortom: erg strak. Kijk naar de foto’s en oordeel zelf.

AEG VX82-1-ÖKO zwart

AEG VX82-1-ÖKO heeft een fijne handgreep

Waar je veel stofzuiger bij de stang moet vasthouden, heeft de AEG VX82-1-ÖKO een fijne handgreep die goed in de hand ligt en waarmee het stofzuigen echt een stukje comfortabeler wordt. Bovendien kun je de stofzuiger met deze handgreep gemakkelijker optillen. Dit is handig als je de trap op en af moet met je stofzuiger. Daarnaast zit er ook op de stofzuiger zelf een handgreep, waardoor je het apparaat gemakkelijker tilt.

Je krijgt er 3 zuigmonden bij

De OKO wordt geleverd met drie zuigmonden, die allemaal geschikt zijn voor verschillende ondergronden. Zo krijg je de combizuigmond voor het standaard zuigwerk, een parketborstel met zachte haren voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren, en een 3-in-1 accessoire. Die laatste behoeft misschien iets meer uitleg: dit is een meubelzuigmond, kierenzuigmond en zachte afstofborstel in één. Met de meubelzuigmond stofzuig je meubels zoals de bank, je stoelen en het bed. Met de smalle kierenzuigmond kom je heel gemakkelijk op plekken waar je anders heel moeilijk bij komt. Denk bijvoorbeeld aan de kussens tussen de bank of het gedeelte tussen de muur en de kast. De zachte afstofborstel is een ronde zuigmond met zachte haren. Hiermee stofzuig je kwetsbare plekken in je huis, zoals fotolijstjes of een kwetsbaar tafelblad.  

Minpunten AEG VX82-1-ÖKO

Snoeroprolsysteem

Een klein nadeel aan de zwarte AEG VX82-1-ÖKO, is dat het voor sommige gebruikers op den duur niet altijd even soepel gaat om de snoer op te rollen. De stofzuiger heeft na verloop van tijd bij sommige gebruikers wat hulp nodig om de snoer er goed in te krijgen. Het systeem werkt, maar er zijn stofzuiger waarbij het oprolsysteem vloeiender werkt.

Minder geschikt voor huishoudens met huisdieren

Eén van de weinige dingen die ontbreekt aan de ÖKO, is een turbo-zuigmond. Dit is een speciale zuigmond voor het opzuigen van dierenharen, die je er bij andere stofzuigers regelmatig wél bij krijgt. Doordat deze zuigmond mist, is de stofzuiger minder geschikt voor een huishouden met huisdieren. Je kan de turboborstel er natuurlijk wel zelf bij kopen.

Conclusie AEG VX82-1-ÖKO review

Nu we in deze AEG VX82-1-ÖKO review alle plus- en minpunten voor je op een rijtje hebben gezet, is het tijd om de balans op te maken. De VX82-1-ÖKO van AEG is in vrijwel alle opzichten een moderne voorloper in de stofzuigerwereld. Eén van de stilste stofzuigers op de markt, gemaakt 75% gerecycled plastic én met een strak en vernieuwend design. En net zo belangrijk: de zuigkracht wordt als erg goed beoordeeld. Heb je huisdieren? Dan is deze stofzuiger wat minder interessant. De extra’s zoals de fijne handgreep en de zuigkracht die zich automatisch aanpast, zijn extra’s die de AEG VX82-1-ÖKO nog een stukje meer gebruikersgemak geven en die het daarmee extra interessant maken om de stofzuiger aan te schaffen.

AEG-VX82-1-OKO

Veelgestelde vragen

Wat krijg ik meegeleverd met de stofzuiger?

Naast de stofzuiger, krijg je bij aankoop van de AEG VX82-1-ÖKO een handleiding, parketborstel en 3-in-1 accessoire meegeleverd.

Hoe zit het met de garantie bij de AEG VX82 1 OKO?

Op deze stofzuiger heb je twee jaar garantie na aankoop.

Gerelateerde artikelen

AEG VX82-1-ECO pop up