AEG VX82-1-5DB review: de voor- en nadelen

Zit je eraan te denken de AEG VX82-1-5DB te kopen? Dan kan het lastig zijn om op één centrale plek de voor- en nadelen van deze stofzuiger te vinden. Webshops geven wel korte omschrijvingen en plus- en minpunten, maar dit is vaak erg beperkt. In deze AEG VX82-1-5DB review hebben we daarom de plus- en minpunten met uitgebreide omschrijving voor je op een rijtje gezet. Zo kun je beter bepalen of dit voor jou de geschikte stofzuiger is.

AEG VX82-1-5DB review

Voordelen AEG VX82-1-5DB review

Eigentijds design

Wat meteen opvalt als je de blauwe AEG VX82-1-5DB is het strakke design. Veel stofzuiger hebben allerlei toeters en bellen. Deze AEG stofzuiger onderscheidt zich op het eerste gezicht door de tijdloze uitstraling, zonder hengsels en uitsteeksels.

AEG VX82-1-5DB blauw

Sterke zuigkracht (+ automatische aanpassing zuigkracht op verschillende vloeren)

Natuurlijk gaat het niet alleen om het design. Je wilt vooral kijken naar de zuigprestaties van de stofzuiger. Daar gaat het uiteindelijk om. Volgens gebruikers zit het met de zuigkracht van de AEG VX82-1-5DB goed. Naast de sterke zuigkracht is het goed te vermelden dat de stofzuiger een smart-systeem heeft waarmee het ziet op welke ondergrond er op dat moment gestofzuigd wordt. De zuigkracht wordt hier automatisch op aangepast. Laminaatvloer? Dan pakt die bijvoorbeeld de normale zuigkracht. Ga je met je stofzuiger het tapijt op? Dan versterkt de zuigkracht, om ook hier het hardnekkige en vastzittende vuil op te kunnen zuigen .

AEG VX82-1-5DB is erg stil

De VX82-1-5DB van AEG maakt heel weinig geluid. Het is één van de stilste stofzuiger die momenteel te koop is. Woon je in een gehorig huis of appartement? Of houd je niet van het extreme lawaai van een stofzuiger? Dan is deze stofzuiger ideaal voor jou. Normaal denk je dat herrie onderdeel is van het stofzuigen, maar daar heb je met deze stofzuiger geen last meer van.

Duurzaam bezig: voor 55% vervaardigd van gerecycled plastic

Dit vinden wij persoonlijk een hele mooie: de AEG VX82 1 5DB is voor liefst 55% gemaakt van gerecycled plastic. Dat je in deze tijden goed kijkt naar de productiecyclus van een product, is steeds meer regel dan uitzondering. In die zin is het goed om te weten dat je met de aankoop van deze stofzuiger duurzaam bezig bent.  

Geleverd met 5 opzetstukken

AEG VX82-1-5DB blauw wordt geleverd met 3 zuigmonden, waarvan één zuigmond een 3-in-1 zuigmond is. Hierdoor heb je in totaal 5 soorten opzetstukken. Je hebt natuurlijk de combiborstel. Dit is de standaard zuigmond waar je het meeste zuigwerk mee zal doen. Daarnaast krijg je de parketborstel; een brede zuigmond die geschikt is voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren zoals hout of marmer. Het 3-in-1 accessoire bestaat uit een meubelzuigmond (voor meubels), kierenzuigmond (voor moeilijk bereikbare plekjes, zoals tussen het matras en je boxspring of tussen de kussens van de bank) en een zachte afstofborstel (kleine zuigmond met zachte haren voor kwetsbare plekken zoals tafelbladen, schilderijen of fotolijstjes)

AEG VX82-1-5DB heeft een handige handgreep

Een super fijne extra aan de AEG VX82-1-5DB, is dat de stofzuiger een comfortabel handgreep heeft op de stang. Hiermee ligt hij een stuk fijner in de hand dan een normale stofzuiger. Bovendien kun je op de handgreep de zuigkracht handmatig regelen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de stofzuiger gemakkelijker kan optillen. Bijvoorbeeld als je ‘m wilt wegzetten of als je ‘m de trap op moet tillen. Hierbij komt ook het handvat dat op de stofzuiger zit goed van pas.

handgreep AEG VX82 1 5DB

Nadelen van de AEG VX82 1 5DB

Oprolsysteem van de snoer

Sommige gebruikers geven aan dat de snoer na verloop van tijd niet altijd even fijn oprolt. Zo kan het bij enkele modellen zo zijn dat het oprolsysteem een handje geholpen moet worden als je klaar bent met stofzuigen.

Minder fijn voor huishoudens met huisdieren

Heb je huisdieren? Dan zouden we deze stofzuiger niet aanraden. Je krijgt er namelijk geen turbo-borstel bijgeleverd. Dit is een zuigmond die speciaal gemaakt is voor het stofzuigen van dierenharen. Je kan deze er natuurlijk wel apart bij kopen, maar je kunt in dit geval ook kijken naar een stofzuiger met turbo-borstel.

Conclusie AEG VX82-1-5DB review

Met de AEG VX82-1-5DB haal je niet alleen een stofzuiger in huis met een sterke zuigkracht, maar ook een stofzuiger met een strakke uitstraling die vanuit een duurzaam productiecyclus is gemaakt. Het feit dat de stofzuiger van 55% gerecycled plastic is gemaakt, maakt dat je duurzaam bezig bent met aanschaf van deze stofzuiger. Heb je huisdieren? Dan zouden we deze stofzuiger afraden, omdat er geen turboborstel bij zit. Of je moet deze natuurlijk zelf willen kopen. Echter, zouden we in andere situaties bij je keuze voor een nieuwe stofzuiger zeggen: doen.

VX82-1-5DB

Veelgestelde vragen

Wat krijg ik meegeleverd met de stofzuiger?

Naast de stofzuiger, krijg je bij aankoop van de AEG VX82-1-ÖKO een handleiding, parketborstel en 3-in-1 accessoire meegeleverd.

Hoe zit het met de garantie bij de AEG VX82 1 OKO?

Op deze stofzuiger heb je twee jaar garantie na aankoop.

Gerelateerde producten

AEG VX82-1-5DB pop up