AEG VX7-2-EB-C review: alle plus- en minpunten

Iedere maand lichten we op stofzuiger-info.nl een stofzuiger uit. Deze keer is het de beurt aan de AEG VX7-2-EB-C, één van de populairste stofzuigers van het merk AEG. Niet alleen de zuigkracht van dit type stofzuiger staat goed aangeschreven. Ook krijg je er een aantal extra zuigmonden bij, die geschikt zijn voor verschillende ondergronden en gebruiksdoelen. We begrijpen dat de technische namen van de zuigmonden lastig zijn. Daarom hebben we dit hieronder voor je uitgelegd, en hebben we alle plus- en minpunten in deze AEG VX7-2-EB-C review voor je op een rijtje gezet. Zo kun je goed bekijken of dit type stofzuiger iets voor jou en je huis is.

AEG VX7-2-EB-C review

review van AEG VX7-2-EB-C

Voordelen AEG VX7-2-EB-C

Groot bereik en wendbare wieltjes: gemakkelijk in gebruik

Vind je het irritant om in iedere ruimte een of zelfs meerdere keren van stopcontact te moeten wisselen omdat de snoer van je stofzuiger te kort is? Dan biedt de AEG VX7-2-EB-C uitkomst. Met een bereik van 12 meter kom je ook in grotere kamers tot in alle hoekjes, zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen. Ook heeft deze AEG stofzuiger wieltjes die 360 graden kunnen draaien. Zo valt je stofzuiger niet om, als je een keer een scherpe bocht maakt. Iets wat bij veel modellen, hoe nieuw ook, nog steeds gebeurt.

Ideaal als je huisdieren hebt

Heb je een huisdier? Bijvoorbeeld een hand of kat? Dan is de AEG VX7-2-EB-C voor jou ideaal. Deze AEG stofzuiger heeft namelijk een turboborstel, waarmee je gemakkelijk dierenharen uit het tapijt, het vloerkleed of de deurmat zuigt. Dit zijn vaak de plekken waar je huisdier het heerlijk vindt om te liggen. Maar tegelijkertijd zijn het ook de plekken waar het moeilijk is om haren weg te zuigen, als je geen speciaal opzetstuk voor dierenharen op je stofzuiger hebt. Daar heb je bij de AEG VX7-2-EB-C dus geen last van. Je klikt het turbomondstuk op de steel, en je pakt direct de plekken aan waar veel haren van je huisdier liggen.

Goed voor kwetsbare vloeren

Heb je kwetsbare vloeren in huis liggen? Bijvoorbeeld parket, laminaat of marmer? Dan is de AEG VX7-2-EB-C voor jou een goede stofzuiger. Je krijgt er namelijk een parketborstel bij. Deze heeft een zachte borstel op de onderkant zitten, zodat je geen beschadigingen maakt op je vloer als je aan het stofzuigen bent op een van je kwetsbare vloeren. Het is namelijk flink vervelend als je door het stofzuigen een of meerdere permanente krassen op je vloer krijgt.

Energielabel A+: scheelt in de kosten

De AEG VX7-2-EB-C is energiezuinig. Zo verbruik je bij normaal gebruik nog geen €5,- aan energiekosten. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Zelf de zuigkracht regelen

Bij veel stofzuigers ben je gedwongen tot één zuigstand, waarmee je continu moet stofzuigen. Bij de AEG VX7-2-EB-C heb je hier geen last van. Je regelt namelijk, als je wilt, zelf de zuigstand. Dit doe je door te draaien aan de knop die bovenop de stofzuiger zit. Merk je dat de stofzuiger wat meer zijn best moet doen op een vloerkleed met lange haren? Dan zet je ‘m op de tapijtstand. Wil je de zuigkracht wat naar beneden afstellen omdat je bijvoorbeeld de bank wilt stofzuigen? Dan zet je ‘m op de meubelstand.

Verstelbare knop AEG stofzugier

Nadelen AEG VX7-2-EB-C

Met stofzuigerzak

Dit wordt door sommige mensen als een nadeel ervaren. Je moet om de zoveel tijd nieuwe stofzuigerzakken kopen. Je hebt inmiddels ook zakloze stofzuigers die een stofreservoir hebben dat je kan legen zonder dat je een stofzuigerzak hoeft te gebruiken.

Niet geschikt voor hele grote mensen

Ben je groter dan 1.90? Dan is de AEG VX7-2-EB-C niet geschikt voor je. De stang is namelijk 90 centimeter lang, waardoor je bij een lengte van 1.90+ door je rug moet. Dit is niet goed voor je houding.

Conclusie AEG VX7-2-EB-C review

Groot bereik en wendbare wieltjes: gemakkelijk in gebruik

Ideaal als je huisdieren hebt

Goed voor kwetsbare vloeren

Energielabel A+: scheelt in de kosten

Zelf de zuigkracht regelen

X Met stofzuigerzak

X Niet geschikt voor hele grote mensen

Heb je een huis met kwetsbare vloeren, zoals parket of laminaat? Of heb je huisdieren? Dan zouden we je de AEG VX7-2-EB-C direct aanraden. Dit vanwege de meegeleverde turboborstel (voor haren van huisdieren) en de parketborstel. Daarnaast is het gebruikersgemak (wendbare wieltjes en lange snoer) natuurlijk een erg groot voordeel. Bedenk wel goed of je het prima vindt om een stofzuiger met zak te hebben. Maar misschien is dit gewoon goed voor je, omdat je dit altijd al hebt gehad. In dat geval zouden we de AEG VX7-2-EB-C zeker aanraden.

AEG VX7-2-EB-C
Hoe lang heb ik garantie bij AEG?

Op je AEG stofzuiger zit 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat is AEG voor merk?

AEG maakt huishoudapparatuur, keukenapparatuur en witgoed. Ze maken bijvoorbeeld drogers, wasmachines en natuurlijk AEG stofzuigers, maar ook koelkasten, vriezers, magnetrons, ovens en zelfs kookplaten.

Hoe werkt de turboborstel voor het opzuigen van dierenharen?

De turboborstel is een grote zuigmond met daarin een snel ronddraaiende borstel. Deze borstel heeft speciale haren waar de dierenharen als het ware aan blijven kleven. Dit in combinatie met de zuigkracht, maakt dat je er veel gemakkelijker dierenharen mee kan opzuigen.

Hoe werkt de parketborstel?

De parketborstel die wordt meegeleverd, heeft zachte haren aan de onderkant van de zuigmond. Hiermee voorkom je krassen op de grond. Vooral bij kwetsbare ondergronden is deze zuigmond erg fijn.

Hoe werkt de combiborstel?

De combiborstel is geschikt voor meerdere ondergronden. Zowel voor harde vloeren, als voor tapijten, vloerkleden en andere zachte ondergronden. Bovenop de zuigmond zit een knop die je kan omdraaien als je van een harde naar een zachte ondergrond gaat en andersom. Op deze manier hoef je niet steeds van opzetstuk te wisselen.

Gerelateerde artikelen: