AEG QX8-1-45CR Animal Edition review: alle plus- en minpunten

Wil je wellicht de AEG QX8-1-45CR Animal Edition kopen? Maar twijfel je nog omdat je niet goed weet wat je er precies mee kan? Dan helpen wij je een handje met de AEG QX8-1-45CR review, waarin we alle voor- en nadelen van deze steelstofzuiger voor je op een rijtje hebben gezet. Compleet, met uitleg bij ieder punt. Op deze manier ben je in staat de juiste keuze te maken voor een goede nieuwe stofzuiger.

Goed om vooraf te weten: de AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition is als beste steelstofzuiger getest door Radar en beoordeeld met een 8,3.

AEG QX8-1-45CR animal edition

Voordelen AEG QX8-1-45CR Animal Edition review

Perfect wanneer je een huisdier hebt

De AEG QX8-1-45CR wordt geleverd met een mini-turboborstel die speciaal is gemaakt voor het stofzuigen van dierenharen. Deze zuigmond werkt als een gemotoriseerde borstel die tijdens het stofzuigen snel ronddraait om op deze manier extra goed dierenharen op te kunnen zuigen. Heb je dus een hond, kat of ander huisdier dat haren verliest? Dan is de AEG QX8-1-45CR Animal Edition een goede keuze.

Het beste voor een huis met vooral harde vloeren

Heb je vooral harde vloeren thuis? Dan past de AEG QX8-1-45CR-A goed in je keuzeprofiel. De stofzuiger beschikt namelijk over een zogenaamde power roller. Dit is een zachte vloerborstel in de zuigmond die automatisch ronddraait, waardoor je extra zuigkracht hebt op harde vloeren. En net zo belangrijk: tussen spleetjes en kieren op de grond. Denk bijvoorbeeld aan de bekende spleten tussen het hout op vloer. Hier blijft normaal veel vuil tussen liggen. Met de power roller heb je daar geen last meer van.

QX8-1-45CR

Met afneembare kruimeldief

Wil je heel simpel je meubels kunnen stofzuigen? De tafel? De kussens op de bank? Dan biedt de AEG QX8-1-45CR Animal Edition het voordeel dat je een afneembare kruimeldief op de steelstofzuiger hebt. Deze klik je er heel simpel af, waarna je heel snel je meubels kunt stofzuigen. Normaal loop moeilijk te doen met de stofzuigerslang en dan ook nog eens dat zware apparaat er achteraan. Nu doe je het met een lichtgewicht kruimeldief.

AEG QX8-1-45CR Animal Edition is Licht van gewicht: 2,48 kilo

Vind je het niet fijn om steeds een zware stofzuiger mee te moeten slepen? Of heb je om wat voor reden dan te weinig kracht om dit te doen? Dan biedt de AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition oplossing. De steelstofzuiger weegt namelijk maar 2,48 kilo, en is daarmee een heel stuk lichter dan normale stofzuigers. Zo hoef je er niet meer tegenop te kijken als je met je stofzuiger de trap op moet.

Tot 45 minuten aan één stuk stofzuigen

De AEG QX8-1-45CR werkt op een accu. Deze accu gaat tot wel 45 minuten mee. In de praktijk vaak iets korter, maar het is ruim voldoende om er het hele huis mee te stofzuigen. Ter vergelijking: veel steelstofzuigers hebben een maximale gebruiksduur van 30 minuten achter één stuk. En dat is soms net niet voldoende om het hele huis te doen.

Geen gedoe meer met stofzakken

Een stofzuigerzak vervangen is niet het fijnste klusje van de dag. En het vervelende is dat het ook nog eens altijd moet op een moment dat het je eigenlijk niet uitkomt. Je bent lekker aan het stofzuigen, maar merkt dat de zuigkracht ineens een stuk minder. De stofzak is vol. Daar gaan we weer..

Gelukkig is de AEG QX8-1-45CR Animal Edition zakloos. Dit betekent dat je geen stofzuigerzakken meer nodig hebt. Dit scheelt je gedoe. En net zo belangrijk: het scheelt geld omdat je niet steeds nieuwe zakken hoeft te kopen. Je klikt het stofbakje simpel van de steelstofzuiger en leegt ‘m in de afvalbak. Klaar is kees.  

Nadelen AEG QX8-1-45CR

Minder geschikt voor huis met overwegend zachte vloeren

Heb je thuis bijna alleen maar zachte ondergrond? Bijvoorbeeld omdat door het hele huis vloerbedekking hebt. Dan zouden wij de AEG QX8-1-45CR Animal Edition minder aanraden. Je kan er prima een stuk vloerbedekking of een vloerkleed mee stofzuigen, maar het is niet de specialiteit van deze steelstofzuiger.

Niet geschikt voor mensen met een stofallergie

Heeft iemand in je gezin een stofallergie? Dan zouden we deze steelstofzuiger niet aanraden. De AEG QX8-1-45CR beschikt namelijk niet over de nieuwste variant stoffilter. Er zit een zogenaamde HEPA-11 filter in, terwijl er ook al stofzuigers bestaan met een HEPA-14 en zelfs HEPA-15 filter. Een HEPA-11 filter is voor een gezin zonder mensen met stofallergie prima. Maar wanneer iemand wél een stofallergie heeft, zouden we je aanraden om te kijken naar een stofzuiger met een hoger nummer HEPA-filter.

Conclusie AEG QX8-1-45CR review

Heb je thuis een huisdier en overwegend harde vloeren? Dan is de AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition voor jou de ideale stofzuiger. De steelstofzuiger heeft precies de zuigmonden die goed geschikt zijn voor harde vloeren en haren van huisdieren.

De afneembare kruimeldief en het feit dat de stofzuiger zakloos is, maakt dat het stofzuigen ook nog eens een stuk makkelijker en comfortabeler wordt. We zouden de stofzuiger niet aanraden als je een stofallergie hebt of als je bijna alleen maar vloerbedekking hebt. Daar is die nu eenmaal wat minder geschikt voor. Maar al met al kunnen we concluderen dat de AEG QX8-1-45CR Animal Edition met zijn voordelen voor veel huishoudens een hele goede keuze is.   

AEG QX8-1-45CR review

Gerelateerde artikelen

AEG QX8-1-45CR Animal Edition