AEG LX7-2-DB review: alle voor- en nadelen op een rijtje

Wil je misschien een AEG LX7 -2-DB gaan kopen? Dan ben je nu misschien onderzoek aan het doen of deze stofzuiger geschikt is voor jou en je huis. Maar het is lastig om één plek te vinden waar je de complete info over deze stofzuiger kan vinden. Daarom hebben we in deze AEG lx7-2-db review alle voordelen en nadelen voor je in een overzicht gezet. Inclusief uitgebreide uitleg bij ieder. Zo kun je een wat betere afweging maken om te kijken of deze stofzuiger voldoet aan jouw eisen. En net zo belangrijk: past bij jou huis.

AEG LX7-2-DB review

Voordelen AEG LX7-2-DB

Beste prestaties op harde vloeren

Woon je in een huis met vooral harde vloeren? Dan kunnen we je iets moois vertellen: de AEG LX7-2-DB levert de beste prestaties op harde ondergronden.

Gemakkelijk te tillen

De AEG LX7-2-DB weegt maar 5 kilo. Dit is veel minder dan een gemiddelde stofzuiger. Je kan ‘m dus gemakkelijk tillen. Dit is fijn als je de stofzuiger ook regelmatig gebruikt voor de bovenverdieping. Of als je om wat voor reden dan ook niet zoveel tilkracht hebt.

AEG LX7-2-DB is zakloos

Een ander fijn voordeel: de AEG LX7-2-DB is zakloos. Je hebt dus geen gedoe meer met het koppelen en ontkoppelen van een stofzuigerzak. Dat is altijd zo’n gedoe. En de zak is altijd op een verkeerd moment vol. Met een zakloze stofzuiger heb je daar geen hinder meer van. Bovendien kun je het stofresservoir heel simpel losklikken en legen in de afvalbak, zonder dat je daarvoor de stofzuiger open hoeft te maken.

Relatief stil

De AEG LX7 2 DB is relatief stil als je het vergelijkt  met andere stofzuigers. Dit is een fijne extra. Niet in de laatste plaats omdat je misschien ooit wilt stofzuigen wanneer de rest van het gezin nog ligt te slapen. Bijvoorbeeld ’s ochtends in het weekend. En bovendien is het ook nog eens fijn voor je eigen gehoor. Al helemaal als je niet van harde geluiden houdt.

Zelf de zuigkracht instellen

Op deze stofzuiger kun je zelf de zuigkracht verstellen met een hendel. Dat is fijn, want op sommige momenten ligt er op de vloer zoveel stof of iets zwaars, waardoor je een hardere zuigstand nodig hebt. Bij veel stofzuigers kun je op dat moment de zuigkracht niet harder zetten. Bij deze stofzuiger kan dat gelukkig wel.

Nadelen AEG LX7 2 DB

Korte snoer

De AEG LX7 2 DB is minder geschikt voor huizen met grote ruimtes. De snoer is maar 6 meter lang. Dit betekent dat je in grotere ruimtes een stuk vaker van stopcontact moet wisselen . Dat is niet fijn. Het kan wel, maar wij zelf zouden deze stofzuiger afraden als je in een groot huis woont. Je kunt dan beter gaan voor de AEG VX7-2-EB-C.

Minder geschikt voor huis met veel zachte ondergrond

Je kan met deze prima op een tapijtje of stuk vloerbedekking uit de voeten, maar het is niet de specialiteit. Daarom zouden we de AEG LX7 2 DB niet aanraden als je voor een groot deel zachte ondergrond hebt thuis. Heb je op de bovenverdieping bijvoorbeeld overal vloerbedekking? Dan zouden we deze stofzuiger dus niet aanbevelen.

Conclusie AEG LX7-2-DB review

Heb je een huis met veel harde vloeren? En vind je het fijn als je stofzuiger licht is en weinig lawaai maakt? Dan zouden we de AEG LX7-2-DB helemaal aanbevelen. Heb je vooral zachte vloeren thuis? Dan zouden we zeggen dat je het beste nog even verder kunt kijken.

AEG LX7-2-DB
Welke zuigmonden krijg ik erbij?


Je krijgt drie zuigmonden meegeleverd:

– Combizuigmond: een brede zuigmond voor het normale stofzuig-werk
– Kierenzuigmond: voor smalle plekjes, zoals de kussens tussen de bank
– Meubelzuigmond: een smallere zuigmond voor meubels

Wat is de garantie bij AEG?

Bij AEG heb je twee jaar fabrieksgarantie

Wat is AEG voor merk?

AEG is een merk dat allerhande huishoudelijke apparaten maakt. Voor in de keuken, maar ook voor in de badkamer en eigenlijk het hele huis. Zo maken ze vriezers, koelkasten, maar dus ook stofzuigers en wasmachines

Gerelateerde artikelen:

AEG LX7-2-DB pop up