AEG LX7-2-CR-A review: alle plus- en minpunten in een overzicht

Denk je er aan de AEG LX7-2-CR-A te kopen? Dan is de kans aanwezig dat je al op verschillende webshops gekeken hebt. Overal zie je wat er goed is aan deze AEG stofzuiger, maar nergens heb je een totaaloverzicht van alle plus- en minpunten. Daarom hebben we in deze AEG LX7-2-CR-A review voor- en nadelen van deze stofzuiger voor je op een rijtje gezet. Zo kun je een goede keuze maken of dit een stofzuiger is die past bij jou en bij je huishouden.

AEG LX7-2-CR-A review

Pluspunten AEG LX7-2-CR-A review

Ideaal voor huis met overwegend harde vloeren

Heb je thuis vooral harde vloeren? Hout, parket, tegels of misschien zelfs gietvloer? Dan is de  AEG LX7-2-CR-A een zeer geschikte stofzuiger voor in jouw huis. De stofzuiger presteert namelijk het best op harde ondergronden. Met andere woorden: op deze ondergronden is de zuigkracht het sterkst.

Perfecte stofzuiger als je een huisdier hebt

Hebben jullie thuis een huisdier? Een hond of een kat? Dan is de AEG LX7-2-CR-A een absolute aanrader. Deze stofzuiger wordt namelijk geleverd met een turboborstel. Dit is een speciale zuigmond waarmee je heel simpel dierenharen opzuigt.

AEG LX7 2 CR A voor huisdieren

Geleverd met liefst 7 zuigmonden

Dit is wat ons betreft echt één van de allergrootste pluspunten aan de LX7-2-CR-A. Je krijgt bij deze stofzuiger liefst 7 zuigmonden meegeleverd. Ter vergelijking: bij de meeste stofzuigers krijg je maximaal 3 of 4 zuigmonden. Echt voor iedere ondergrond heb je wel een zuigmond:

  • Combizuigmond: de standaard zuigmond voor het gewone zuigwerk.
  • Turbozuigmond: voor tapijt, dierenharen
  • Parketzuigmond: voor kwetsbare vloeren
  • Dierenhaarborstel: voor dierenharen
  • Kierenzuigmond: voor moeilijk bereikbare plekken
  • Kleine zuigmond: voor het fijnere werk
  • Meubelzuigmond: voor meubels

AEG LX7-2-CR-A is zakloos: stofbakje is makkelijk leeg te maken

Ja, hoort het goed. We hebben het hier over een stofbak in plaats van een stofzak. De AEG LX7 2 CR A is namelijk zakloos. Dit betekent dat al het stof wordt opgevangen in een bakje. Dit bakje kun je met behulp van het zogenaamde easy empty system ook nog eens heel simpel legen in de afvalbak. Met één klik op de knop . Zo loop je nooit meer te hannesen met het koppelen en ontkoppelen van stofzuigerzakken.

Stofzuiger is relatief stil

Iedere stofzuiger maakt geluid, maar de AEG LX7-2-CR-A een stuk minder dan een normale stofzuiger. Dit is fijn, bijvoorbeeld als je in een gehorig huis woont. Of als je op zaterdag- of zondagochtend wilt stofzuigen, als de rest van het gezin nog ligt te slapen. Bovendien is het ook fijn voor je eigen gehoor dat er niet continu een flink geluid van de stofzuiger komt.

Handmatig zuigkracht regelen

Je kent het wel: je bent aan het stofzuigen en merkt dat de stofzuiger te zacht zuigt, waardoor je niet alles goed kan opzuigen. Bij veel stofzuigers kun je de zuigkracht op dat moment niet zelf omhoog zitten. Dit kan bij de AEG LX7-2-CR-A gelukkig wél. Op de stofzuiger zit namelijk een hendel waarmee je handmatig de zuigkracht kan regelen.

Minpunten AEG LX7 2 CR A

Niet geschikt voor huizen met hele grote ruimtes

Woon je in een groot huis? En heb je bijvoorbeeld een hele grote woonkamer? Dan zouden we de AEG LX7-2-CR-A niet aanraden. De snoer is namelijk 6 meter lang. Voor kleine en normale ruimtes is dit prima, maar voor grotere ruimtes is de snoer te kort. Je zal dan vaker van stopcontact moeten wisselen.

Stofbakje is niet zo groot

Een tweede kleine nadeel is dat het stofbakje met 1,4 liter niet zo groot is. Dit betekent dat je ‘m tussendoor wat vaker zal moeten legen. Vooral als je veel stofzuigt. Het is echter wel fijn om te weten dat je het stofbakje heel makkelijk uit de stofzuiger haalt en leegt, maar het is wel een puntje om mee te nemen in je overweging om de stofzuiger te kopen.

Conclusie AEG LX7-2-CR-A review

De AEG LX7-2-CR-A is de ideale stofzuiger als je thuis overwegend harde vloeren hebt. Heb je daarnaast ook nog eens een huisdier? Dan zouden we je deze stofzuiger al helemaal aanraden, vanwege de meegeleverde dierenhaarborstel en turboborstel. Woon je in een groot huis met grote ruimtes? Dan zouden we deze stofzuiger niet aanraden vanwege de wat kortere snoer. De 7 meegeleverde zuigmonden, handmatig verstelbare zuigkracht en de makkelijk te legen stofbak zijn daarnaast nog extra pluspunten die je over de streep kunnen trekken. Het zijn voor veel mensen niet de belangrijkste voorwaarden, maar het is wel mooi meegenomen.

AEG LX7-2-CR-A review

Veelgestelde vragen

Heeft de AEG LX7-2-CR-A nog meer noemenswaardige functionaliteiten?

Ja, zeker. Er zijn nog een paar dingetjes niet genoemd die die deze stofzuiger wel extra fijn maken: een beweegbare handgreep, een vergrendelbare telescoopbuis en een automatische snoeroproller.

Hoe lang heb ik garantie bij AEG?

Bij de stofzuigers van AEG krijg je 2 jaar garantie.

Kun je iets meer vertellen over het merk AEG?

AEG maakt verschillende soorten apparaten. Niet alleen stofzuigers, maar ook huishoudapparatuur en keukenapparatuur. Denk hierbij aan koelkasten, vriezers, wasmachines en drogers. Maar denk ook aan magnetrons, ovens en kookplaten.

Gerelateerde artikelen:

AEG LX7-2-CR-A pop up