AEG HX6-10SW: dit zijn de plus- en minpunten

We kregen de laatste tijd geregeld vragen over de AEG HX6-10SW. Het is de populairste kruimeldief die AEG tot nu toe heeft gemaakt. Dat komt niet alleen door de uitschuifbare kierenzuigmond, maar ook door de wieltjes die op de kruimeldief zitten. In deze blog lichten we de AEG HX6-10SW verder voor je uit, met alle voor- en nadelen op een rijtje.

AEG HX6-10sw

Voordelen AEG HX6-10SW

Uitschuifbare kierenzuigmond

Zoals we net al aangeven, is dit één van de belangrijkste redenen waarom dit model kruimeldief van AEG zo populair is. De uitschuifbare kierenzuigmond zorgt ervoor dat je ook op plekjes kunt stofzuigen waar je normaal moeilijker bij kunt. Denk bijvoorbeeld aan het gat tussen de kast en de muur, de plekken tussen de kussens op de bank, of kleine lades in de keuken.

Wieltjes onder de kruimeldief

Al één van de weinige kruimeldieven, heeft de AEG HX6-10SW twee wieltjes aan de onderkant zitten. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld wat minder tilkracht hebt, omdat je al wat ouder bent. Of als je niet sterk bent in je pols. Je kunt de kruimeldief dan laten rusten op de ondergrond waar je aan het stofzuigen bent, zonder dat je krassen maakt. De wieltjes zijn namelijk zacht en rollen heel handig mee.

Stofbakje dat gemakkelijk te legen is

De AEG HX6-10SW heeft een stofbakje dat je heel gemakkelijk kan legen in de prullenbak als deze vol is. Kleine tip: je kan het stofbakje ook uitzuigen met de slang van je stofzuiger.

Fijn handvat

Een derde voordeel is dat de AEG HX6-10SW kruimelzuiger een erg fijn handvat heeft, dat lekker in de hand ligt.Je hebt twee posities waar je ‘m in kunt zetten. Zo pak je de kruimeldief altijd goed vast. Dit is bij veel andere kruimelzuigers nogal eens een ergernis. Vooral mensen die niet super veel kracht hebben in hun handen, ervaren dit handvat als prettig.

Andere voordelen

  • Geleverd met laadstation; zo kun je de kruimeldief aan de muur hangen en opladen
  • Met extra stofborstel
  • Uitwasbaar filtersysteem

Nadelen AEG HX6-10SW

Maakt aardig wat geluid

Een nadeel van dit model kruimeldief is dat hij aardig wat geluid maakt. Dit is minder fijn als je last hebt van je gehoor of als je in een gehorig appartement of huis woont

Wit van kleur

Kleur is natuurlijk iets persoonlijks, maar wij vinden wit niet de mooiste kleur voor een kruimeldief. Aan de andere kant staat wit wel voor schoon.

Conclusie

Kijkend naar alle voor- en nadelen, is de AEG HX6-10SW voor jou de perfecte kruimeldief als je van gemak houdt. De wieltjes onder de kruimeldief zorgen ervoor dat je niet zwaar hoeft te tillen, het handvat is ligt lekker in de hand en de uitschuifbare kierenzuigmond zorgt ervoor dat je heel handig smalle stukjes kan stofzuigen (en dat je de zuigmond niet kwijtraakt). Neem je ook nog het geluid voor lief? Dan zouden we je de AEG HX6-10SW zeker aanraden.

AEG HX6-10sw

Gerelateerde artikelen